
Google’a ekleyin, gündemi kaçırmayın
Tercih ettiğiniz kaynaklara ekleyin, haberlerimizi daha sık görün.Aksaray Belediyesinin sponsorluğunda ‘Haydi Konuş Bakalım’ adlı liseler arası münazara yarışmasının bu yıl üçüncüsü düzenleniyor. Aksaray Belediyesinin eğitime katkısı devam ediyor. Geçen yıl olduğu gibi bu yılda Aksaray Belediyesinin katkılarıyla Hazım Kulak Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen “Haydi Konuş Bakalım” adlı Liseler arası münazara yarışmasının üçüncüsü 18 Aralık 2017 Pazartesi günü başlıyor.
Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, münazara öncesi münazaraya katılan olan 16 Lisenin idarecisi ve öğrencileriyle Grand Altuntaş Otelde düzenlenen sabah kahvaltısı programında bir araya geldi. Kahvaltı programına Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, Belediye Başkan Yardımcısı Güven Kemerkaya ve 16 okulun idarecisi ve yarışmaya katılacak öğrenciler katıldı.
Münazara yarışmasını organize eden Hazım Kulak Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Hasan Hüseyin Altınpınar yaptığı konuşmada Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’ya teşekkür ederek “ Haydi Konuş Bakalım adlı münazara yarışmasını Aksaray Belediyemiz maddi ve manevi olarak destekliyor. Onların sponsorluğu ile bu programları icra etmeye çalışıyoruz. Yaptığımız münazara çalışmasına bu yıl 16 okulumuz tarafından ilgi gördü. Bu yıl geçen seneden farklı olarak 2 ilçemizden ve 1 kasabamızda bulunan liselerden katılım sağladı. Bu münazarada bizlere her türlü desteği sağlayan Aksaray Belediye Başkanımıza ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum” dedi.
İki Kez Teşekkür
İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal ise konuşmasında eğitime sağladığı katkılardan dolayı başkan Yazgı ve ekibine teşekkür ederek şunları söyledi; “ Bu güzel organizasyonu ve kahvaltı programını bize sunan belediye başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum. Bu arada geleneksel hale getirdiğimiz bu münazara yarışmasını tertipleyen, organize eden Hazım Kulak Anadolu lisemize, müdürüne, müdür yardımcısına ve ekibine de teşekkür ediyorum. Sosyal ve Kültürel Belediyecilik anlamında Türkiye’de örnek sayabileceğimiz belediye başkanımız ve ekibine bir kez daha teşekkür ediyorum. Çünkü Başkanımızın eğitime olan ilgisi, alakası, duyarlılığı sayesinde şu anda her alanda bizim belediye başkanlığımız ile devam eden yarışmalarımız, programlarımız var. Bu arada eğitim kökenli bir belediye başkan yardımcımız var. Güven Kemerkaya; Gerçekten eğitime başkanımızın riyasetinde verdiği değerle çok güzel hizmetler veriyor. İnşallah bunlar daha da devam edecek” diye konuştu.
"Çok Önemsiyorum"
Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ise öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada eğitime verdikleri önemin altını çizerek şunları söyledi “‘Haydi Konuş Bakalım’ adlı proje benim çok önemsediğim bir proje. Çok kıymetli Milli Eğitim müdürüm, çok değerli Başkan yardımcım, değerli personelimiz ve çok değerli 16 tane okulumuz. Bugün burada aramızda ve bu sene yapacağımız “Haydi Konuş Bakalım” yarışmasında 16 tane Okulumuz temsil edecek. Çok güzide öğrencileri, çok güzide öğretmenleri ve değerli müdürleri hepinize hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Öncelikle bu heyecan güzel yani ben de her çıktığımda bu heyecanı yaşıyorum. Sizlerle hele böyle elit bir toplulukla konuşmak onlarla bir şeyleri paylaşmak buradaki heyecanı daha arttırıyor. Bu heyecanınız hiçbir zaman bitmesin inşallah hep devam etsin. Biz bu programı önce Hazım kulak Anadolu Lisesinde izledik. Daha sonra da bu projenin güzelliğini ve mükemmelliğini gördükten sonra bizde bu çorbada tuzumuz olsun maksadıyla çalışmaları başlattık ve 3 yıl boyunca da çalışmalarımız devam ediyor. Allah nasip ederse de bu güzel yarışmanın sürekli yıllar boyunca da devam etmesini çok istiyoruz. Ben Milli Eğitim müdürümüze teşekkür etmek istiyorum. Birçok programda bize hem ufuk açıcı hem de yapılacak güzel çalışmalarda bizlerin nasıl destek olacağı konusunda yardımlarını desteklerini esirgemedi. Öncelikle ona teşekkür etmek istiyorum. Ardından da bu işin başlangıcını Hazım Kulak Anadolu Lisesi yaptı. Ama bu proje büyüdü. İnşallah gelecek seneler daha da büyüyecek Milli Eğitim müdürlüğümüz bu seneki yapılan programda tamamen kendileri programları belirleyecektir. Hocalarımızı, jürilerimizi belirleyecekler, çekilecek kuralar yarışma konuları bu konularla ilgili çalışmaları Milli Eğitim başlığı altında artık devam edilecek. Dolayısıyla bu sene böyle bir değişiklikle yolumuza devam edeceğiz” dedi. Konuşmaların ardından Aksaray Belediye başkanı Haluk Şahin Yazgı’ nın düğmeye basmasıyla 16 okulun katıldığı ‘Haydi Konuş Bakalım’ adlı liseler arası münazara yarışmasının fikstür çekilişi yapıldı. 8 gruptan oluşan münazarada konularda belli oldu. Karşılaşma takviminin de 18-24 Aralık tarihleri arasında gerçekleşeceği bildirildi. Yaklaşık 3 saat süren ve oldukça verimli geçen toplantı sonrası öğrenciler ve öğretmenler Başkan Yazgı ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Haber Merkezi
Üniversiteliler dikkat! GSB yurt başvuruları başladı
Azerbaycan'dan Türkiye'ye İsrail karşısında güçlü destek
Ağaçören’de keklikler doğaya salındı
Ehliyetsiz Sürücü Hayatını Kaybetti
Kültür Konağı yeniden ayağa kaldırılıyor
Aksaray dahil 76 ilde dev narkotik operasyonu
Kaymakam Göksun, Yeşiltömekliler ile helalleşti

Yorumlar (0)
Görüşünüzü paylaşarak sohbeti başlatan ilk kişi olun.