Zorlu Balya Dönemi Başladı!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Zorlu Balya Dönemi Başladı!
Aksaray’da buğday hasadının ardından saman balyası süreci başladı. Buğdayın biçerdöverle hasat edilmesi sonrasında saplar, balya makinesi ile dikdörtgen şeklinde bağlanıyor.  

 Tarımın başkenti olan Aksaray’da buğday hasadının ardından saman balyası dönemi başladı. Birçok dönüm alanlarda ekili buğdayın biçerdöverlerle hasat edilmesinin ardından tarlada kalan saplar, balya makinesiyle dikdörtgen şeklinde bağlanıyor.

“Kardeşlerimizin Alnından Ter, Üzerinden Toz Hiç Eksik Olmuyor”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, “Balyalar çiftçiler tarafından tarlalardan ahırlara götürülmek üzere traktör römorklarına yükleniyor. Nasıl bir matematik cebir bilgisidir ki sıra sıra ip gibi dizmişler hayret ediyorum. Tabandan genişleyerek başlayıp yukarıya doğru daralan adeta bir puzzlenin parçaları. Deyim yerindeyse Türkiye’nin tahıl ambarı olan Aksaray Havzasında hububat hasadının tamamlanmasıyla birlikte kış hazırlığı yapan üreticilerimiz balya taşıma mesaisi hava sıcaklığının artmasına rağmen devam ediyor. Hasadın ardından tarlada kalan sapların iş makineleriyle dikdörtgen bir şekilde preslenmesi ile oluşturulan balyalar üreticilerimizin beden gücü ile araçlara yüklenerek hayvancılık işletmelerine taşınıyor. Sabahın erken saatlerinden gün batımına kadar kavurucu sıcağın altında yükleme taşıma yapan kardeşlerimizin alnından ter üzerinden toz hiç eksik olmuyor. Bu iş çok zor ama ne yapalım ekmek parası. Çiftçilerimizden biri traktörü ağır ağır tarlada ilerletirken römorkun peşinden giden diğer çiftçilerimiz saman balyalarını yüklüyor. Römorktaki çiftçilerde atılan balyaları düzenliyor. Ekip ruhuyla adeta çalışılıyor. Çiftçilerimize kolaylık diliyorum” açıklamasında bulundu. Haber: Sedef Nazlı

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Silah Kaçakçısı, Kom’un Gözünden KaçmadıÖnceki Haber

Silah Kaçakçısı, Kom’un Gözünden Kaçmadı

“Ecdadımızın Adını Gelecek Nesillere Ulaştırmak Vefa Borcumuzdur”Sonraki Haber

“Ecdadımızın Adını Gelecek Nesillere Ula...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar