“Yeni Yerleşim Merkezlerine İhtiyacımız Var”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Yeni Yerleşim Merkezlerine İhtiyacımız Var”
<p><strong>&nbsp;</strong>Kısa adı AKM&Uuml;B olan Aksaray M&uuml;teahhitler Birliği Başkanı Fatih G&uuml;neş gazetemize &ouml;nemli a&ccedil;ıklamalarda bulundu.</p>

Tüm dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan Koronavirüsün inşaat sektörünü de yavaşlattığını söyleyen Güneş “Bu süreçte yüzde 30’luk bir iş gücü kaybımız olsa da yine de ilimizde ve ülkemizde inşaat sektörü ekonomiye önemli katkılarda bulunmaya devam etti” dedi.

 

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Harun Atalay'ın sorularını Ekspo TV'de cevaplayan AKMÜB Başkanı Güneş “Aksaray’da yılda 10 bin adet konut yapılmakta bu konutların yıllık 5 bini satılmakta, geri kalan diğer konutlar da yıl içerisinde erimekte” dedi. Güneş “Bugün inşaat sektörü Türkiye ekonomisinin yüzde 10’unu teşkil etmektedir. Yapmış olduğumuz araştırmalara göre Aksaray'da 1 yıl içerisinde 50 bin asgari ücretlinin maaşına denk bir girdi sağlıyoruz. Yani inşaat sektörü 200'ün üzerinde sektöre de destek olmaktadır. Pandemi döneminde işler yavaşlasa da inşaat sektörü çalışmaya devam etti” ifadelerini kullandı. “İlimizde sizin de malumunuz çok da yer kalmadı, olanlar da çok pahalı” diyen Güneş “Arazi sahiplerinin hakları ve maliyetler de işin içine girince Aksaray'daki daire fiyatları yükseliyor” hatırlatmasında bulundu.

“Yeni Yerleşim Alanlarına İhtiyacımız Var”

Aksaray Belediyesi ile uyum içerisinde çalıştıklarını belirten AKMÜB Başkanı Fatih Güneş “Aksaray Belediyesinin yeni yerleşim merkezleri açma konusunda öncü projeler geliştirmesi gerekmektedir. Bu projeler sayesinde yeni yerleşim alanları açılırsa inşaat sektörü biraz daha rahatlayacaktır. Son yıllarda müşterilerin talepleri inşaat sektöründe bahçeli ve farklı mimari yapılara doğru kaymaktadır. Arz talep doğrultusunda bizler de halk arasında bağ evi ya da yazlık ev olarak bilinen tarzlardaki inşaatlarımıza hız verdik. Yine yatırım amaçlı öğrenciler ve beyaz yakalılar için bir artı bir, stüdyo daire inşaatlarımız devam etmektedir. Aksaray inşaat sektörü son 2-3 yıldır bir artı bir ve stüdyo tipi dairelere yönelmektedir” tespitini paylaştı.

“Önümüzü Görmek İçin…”

İnşaat sektörünün en önemli sorunlarından bir tanesinin yüksek arazi fiyatlarının yanı sıra bürokratik sürecin yavaş işlemesi olduğunu belirten Fatih Güneş “Aksaray Belediyesi imar bölümünde tecrübeli, yıllardır bu işi yapan arkadaşlar mevcut. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının inşaat sektörü üzerindeki değiştirdiği yasalar ve bu yasaların uygulanması noktasındaki bilgi eksiklikleri bürokrasiyi çok zor duruma düşürmekte. Dolayısıyla bekleyen dosyalar müteahhitleri zor duruma düşürüyor. Bu da fiyatlara yansımaktadır. İnşaat zamanla yarıştır. Bürokrasi hızlanırsa inşaat sektörü önünü görecek ve daha rahat çalışacaktır. Dolayısıyla inşaat sektörü bürokrasiden hızlı ilerliyor ülkemizde” ifadelerini kullandı.

“Dikey Mimariye İzin Verilmeli

Kat sayısının artması gerektiğini de söyleyen Başkan Fatih Güneş “Dikey mimari 10 kat ve üzerleri için geçerli. İlimizde henüz böyle bir yükseklikte bina yok. Halihazırda maliyetleri etkileyen birçok etken içerisinde katların düşük olması yine fiyatların yükselmesinde en önemli aktör. Dolayısıyla bizim ilimizde 8-10 katlı binalara, şehrin siluetini bozmayacak yapıların yapılmasına izin verilmesi gerekmektedir” dedi. Harun Atalay’ın Özel Haberi 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yasağa Rağmen Avlanana CezaÖnceki Haber

Yasağa Rağmen Avlanana Ceza

"Normalleşme Süreci Pozitif  Atlatılmalı"Sonraki Haber

"Normalleşme Süreci Pozitif  Atlatılmalı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar