Yaldır: "Açıklanan Taban Fiyatlar, Türk Çiftçisine 'Ekme!' Demektir"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yaldır: "Açıklanan Taban Fiyatlar, Türk Çiftçisine 'Ekme!' Demektir"
İYİ Parti Aksaray Milletvekili Turan Yaldır, TMO tarafından açıklanan hububat fiyatlarına tepki göstererek, “Açıklanan taban fiyatlar, Türk çiftçisine ‘Ekme!’ demektir” dedi.

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), 2024 hububat alım fiyatlarını açıkladı. 2024 ekmeklik buğday alım fiyatı ton başına 9 bin 250 lira, makarnalık buğday ton başına 10 bin lira, arpa alım fiyatı ise ton başına 7 bin 250 lira olarak açıklanırken, üretici bu fiyattan pek memnun kalmadı.

“Açıklanan Taban Fiyatlar, Türk Çiftçisine ‘Ekme!’ Demektir”

İYİ Parti Aksaray Milletvekili Turan Yaldır da son bir senede motorine yüzde 109, ekmeğe yüzde 150 ve yüzde 200’lere varan girdi maliyeti zamlarının altında çiftçinin ezildiğini ifade ederek, “Çiftçimiz ÇKS çilesi çekerken, üç kuruş tarımsal desteklemelerini aylar sonra güç bela alabiliyorken, hasat ettiği mahsulünü ağzına kadar dolu TMO depolarına dökmek için randevu çilesi çekerken, arpa taban fiyatını yüzde 3.5 zam ile 7.250 TL, buğday taban fiyatını yüzde 12 zam ile 9.250 TL gibi akıl dışı bir artış ile açıklamak, hangi akla, hangi vicdana sığar? Açıklanan taban fiyatlar Türk çiftçisine ‘Ekme!’ demektir" dedi.

“Hububat Taban Fiyatları Hakkaniyetli Olarak Artırılmalıdır”

Çiftçinin büyük bir sıkıntı içine sürüklendiğini söyleyen Yaldır, “TMO'dan randevu alamadıkları için arpa ve buğdaylarını satamayan ya da güç bela randevu alabilse dahi mahsulleri TMO tarafından kabul edilmeyen çiftçilerimiz, tüccarlara 6-6.50 TL'den arpalarını, 7-8 TL'den buğdaylarını adeta yok pahasına satmak zorunda kalacakları yönünde bilgiler alıyoruz. Alınan bu yanlış karardan çiftçilerimiz toprağa küsmeden derhal dönülmeli, hububat taban fiyatları artan girdi maliyetleri ve piyasa koşulları göz önünde bulundurulup, hakkaniyetli olarak artırılmalıdır” açıklamasını yaptı. Haber Bülteni

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
“Anadolu Basınının Nefesi Kesiliyor, Birlik Olma Zamanı”Önceki Haber

“Anadolu Basınının Nefesi Kesiliyor, Bir...

Üçüncü Aksaray Bilim Festivali, Kapılarını AçtıSonraki Haber

Üçüncü Aksaray Bilim Festivali, Kapıları...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar