Yağ ve Aroması İle Türkiye’de Tek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yağ ve Aroması İle Türkiye’de Tek
Aroması içinde barındırdığı yağ ve vitaminlerle Türkiye’de yetiştirilen ceviz çeşitlerine fark atan ve Aksaray Ağaçören İlçesinin markası haline gelen yerli cevizin tanıtımı için düzenlenen 3. Ağaçören Ceviz Festivali sona erdi.

3. Ağaçören Ceviz Festivali  Sona Erdi

Aroması içinde barındırdığı yağ ve vitaminlerle Türkiye’de yetiştirilen ceviz çeşitlerine  fark atan ve Aksaray Ağaçören İlçesinin markası haline gelen yerli cevizin tanıtımı için düzenlenen 3. Ağaçören Ceviz Festivali  sona erdi.

Aksaray Valiliği ev sahipliğinde Ağaçören’de düzenlenen festivalin açılışını Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu,MHP Milletvekili Ramazan Kaşlı , siyasi parti , STK temsilcileri  ve il protokolü hep birlikte gerçekleştirdi.

Mehteran ile  kortej yürüyüşü ve  kurdele kesimiyle  başlayan festivale vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Ağaçören cevizinin tanıtımı için geleneksel olarak düzenlenen festivalde Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu ve protokol üyeleri, festival alanında stantları gezdi, üreticilerden bilgi alarak vatandaşlarla sohbet etti etkinlikler kapsamında ceviz hasadına katıldı.

İki gün boyunca süren festivalde çeşitli yarışmalar ve etkinlikler düzenlendi. Festivalin tadını en çok çocuklar çıkardı. “Yılın En İyi Cevizi” yarışması kategorisi ve diğer kategorilerde düzenlenen  yarışmalarda  ödüller  sahiplerini buldu. 

Vali Kumbuzoğlu, festival alanında vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi;   “ Nasırlı elleri ve terli alınlarıyla Aksaray’ı tarımın başkenti  yapan çok değerli çiftçi kardeşlerim, çok değerli  çok kıymetlisiniz. Cevizimizde olduğu gibi bütün markalara sahip çıkmak, onlara marka değeri kazandırmak,  coğrafi ürün tescilleri almak ve Aksaray’ımızı tüm Türkiye’ye hatta dünyaya tanıtmak bizim en önemli görevimiz.  Aroması ve yağ oranıyla  Aksaray’ımızın sembol ürünlerinden olan  Ağaçören cevizi için coğrafi  işaret  müracaatlarımızı yaptık. İnşallah en kısa sürede birçok  yöresel üründe olduğu gibi  cevizimizide markalaştırmış olacağız” dedi. Haber: Dilek Eyüboğlu

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Geleceğin Mucitleri Bilim MerkezindeÖnceki Haber

Geleceğin Mucitleri Bilim Merkezinde

58.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu Sona ErdiSonraki Haber

58.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Tur...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar