v

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
En düşük emekli maaşının 12 bin 500 TL olarak açıklanmasının ardından, Aksaraylı vatandaşlar gelen zamdan memnun olmadıklarını ifade ederken, verilen zammın ekonomik kriz karşısında devede kulak kaldığını söylediler.

 

AK Parti TBMM Grup Başkanı Abdullah Güler, en düşük emekli maaşının 12 bin 500 TL olacağını açıkladı. Verilen zam karşısında Anadolu Ekspres Gazetesi ve Ekspo TV olarak Aksaraylı vatandaşların yorumlarını sorduk. 

“Elektriğe Yüzde 38 Zam Yapıyor, Bize Geldi mi Yüzde 24”

2 bin 500 lira verilen zammın hiçbir işe yaramayacağını savunan bir emekli vatandaş, “Ne yapabilirim ki ben 2.5 lira ile? Faturalarıma yetmiyor. Elektriğe yüzde 38 zam yapıyor, bize geldi mi yüzde 24. Bu adamın alacağı varmış memleketten, aldı hemşehrim. Kendini kurtardı adam. Kendini, sülalesini hep kurtardı. Ben oy vermedim hiç hayatımda. Bak bu millet yaptı bunu, başımıza getirdi. Bir adamı beş seneden fazla durdurmayacaksın. Üç beş sene öncesinde iyiydi ama ondan sonra zenginleyince kimseyi tanımıyor. Amerika’ya üç tane kargo uçağıyla araba gönderiyor, üç tane uçak iniyor bir de kargoyla taksi gönderip orada konvoy yaptırıyor. Almayın ismimi beni sabahleyin götürürler. Ağzım yüzüm diyene kadar 6 ay yatırırlar içeride. Biliyorsunuz durumu, anlatmama gerek yok" ifadelerini kullandı.

“Yetmediği İçin Çalışıyorum Emeklilerin Çoğu Çalışamaz”

Verilen zamdan habersiz olan başka bir emekli vatandaş Yahya Murcu, “Şimdi yıllık enflasyon ne kadar yüzde 127, ama TÜİK’in açıkladığı onun yarısı. Biri birini tutmuyor tabii değil mi? Yani değerlendirmek lazım uygun mudur değil midir? Değildir tabii yani. Şu anda bundan yıllar yıllar önce emeklinin maaşı asgari ücretlinin çok çok üstündeydi. Asgari ücretlinin ücreti kaç lira şu anda? 17 bin lira. En az 20 bin lira olması lazım bir emeklinin maaşı, geçinebilmesi için. Mesela ben aktif olarak biraz çalışıyorum şu an. Emekliyim ama buradaki amcaların hangisini götürsen çalışamazlar. Ben çalışıyorum, yetmediği için çalışıyorum. Ama bu adamlara ne diyeceksin yani? Baksana adamlar 70 yaşında kimse işe de götürmez bunları. Yarı yevmiye verelim desen bu adamlar gidecek ama bu işi bile yapamazlar. Onun için nasıl geçinsin bilmiyorum evi kiraysa zor, kendi evi olsa bile zor. Mesela yanımdaki abi bizim hemşehrimiz, amcamız kirada oturuyor 12 bin lira maaş alıyor 6 bin lira kira veriyor şu anda. Bu adamın 1000 lira da elektrik, su, gazı gelsin minimum asgarisini söylüyorum. Önceki aldığını söylüyorum kaldı 3 bin lira. Günlük 100 liraya ne yiyecek bu adam. Üç dört tane ekmek alsın bu adam günlük 30 lira. Durum böyle” açıklamasını yaptı.

“20 Senedir Oy Veriyordum Bundan Sonra Vermiyorum” 

Ali Koçak isimli bir diğer emekli vatandaş da “Yok idare edemiyoruz. 12 bin lirayla nasıl idare edeceksin? 6 bin lira kira veriyorum bak. Bunun elektriği, bakkalı var idare etmez 12 buçuk da az. En az 15 bin yapsa gene iyiydi. Vermiş ama şu anda gene yetmez. Biz perişanız. İnan ki her dediğimiz şeyi alamıyoruz. Bir şey alacak olsak gönlümüz sekiyor alamıyoruz. Yapamıyoruz, idare etmiyor. Bundan sonra oy veremem, 20 senedir veriyordum bundan sonra vermiyorum” dedi.

“12 Bin Lira Çoksa Geri İade Edelim, Nasıl Olsa Aç Gezmeye Alışkınız”

Ev kiralarının 10-12 bin lira bandında olduğunu, emekli maaşının 12 bin 500 lira olmasına karşı vatandaşın nasıl geçineceğini sorgulayan Ali Rıza Bay, “Eğer bize 12 bin lira çoksa biz geri iade edelim, nasıl olsa aç gezmeye alışkınız. Ben hiç memnun değilim bu işten. Çünkü yaşamak için para olması lazım, para olmadıktan sonra yaşasan ne olur itibar etsen ne olur? Onun için duyan duysun bu para emekliye yakışmıyor” sözlerini kullandı.

“Mezara Bile Gidemezsin Bu Parayla”

Mehmet Köksal adlı bir başka vatandaş da “2 bin 500 lira para verdi bize, çocuk gibi aldatıyor. Sen de biliyorsun bunu. 10 bin liraya 2 bin lira olur mu? Mezara zaten gideceğiz, mezara bile gidemezsin bu parayla. Bizim emeklilerle başbakan oldu, onun işi de bitti. Burada 2 sene sonra o da bizim gibi parka oturacak mesela yani. Bizi aldattı çocuk aldatır gibi. Oy moy vermedim yalan olmasın” yorumunda bulundu. Haber: Kemal Onur Atalay

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İşte Aksaraylıların En Çok Kullandığı Sosyal Medya PlatformlarıÖnceki Haber

İşte Aksaraylıların En Çok Kullandığı So...

Yeni Sezon İçin Aksarayspor Sahaya İndiSonraki Haber

Yeni Sezon İçin Aksarayspor Sahaya İndi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar