"Uyuşturucu Kullanımı Sadece Kişiyi Değil, Ailesini Ve Yakın Çevresini Etkilemektedir”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
"Uyuşturucu Kullanımı Sadece Kişiyi Değil, Ailesini Ve Yakın Çevresini Etkilemektedir”
26 Haziran Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü nedeniyle Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi sosyal medya hesabından, uyuşturucu kullanımının hem bugünümüzü hem de yarınımızı tehdit eden ciddi bir halk sağlığı sorunu olduğuna dikkat çekildi. 

 26 Haziran Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü kapsamında, Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi sosyal medya hesabı üzerinden uyuşturucu kullanımının zararına dikkat çekildi. 

“Tedaviye Uyum Gösteren Kişilerde Uyuşturucuyu Bırakma Oranı Yüksektir”

Yapılan açıklamada, "Uyuşturucu kullanımından kaynaklanan sorunlar yalnızca kullanan kişiyi değil, aynı zamanda kişinin ailesini ve yakın çevresini de etkilemektedir. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, 1987 yılında aldığı bir kararla, uyuşturucusuz temiz bir toplum hedefine ulaşma ve uluslararası alanda eylem ve iş birliğini güçlendirme konusundaki kararlılığını vurgulamak amacıyla, 26 Haziran tarihini 'Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü' olarak belirlemiştir. Uyuşturucu bağımlılığının bağımlılık yapan bir maddenin ruhsal, fiziksel ya da sosyal sorunlara yol açmasına rağmen alımına devam edilmesi, bırakma isteğine rağmen bırakılamaması ve maddeyi alma isteğinin durdurulamamasıdır. Uyuşturucu kullanımının kişide biyopsikososyal problemlerin yanı sıra kamusal, hukuki ve idari sorunlara da yol açmaktadır. Uyuşturucu ile hiç tanışmamış kişilerin koruyucu, önleyici çalışmalar kapsamında yaşamsal becerilerini koruyabilmeleri sağlanabilir. Tedaviye uyum gösteren ve tedavi motivasyonu yüksek olan kişilerde uyuşturucuyu bırakma oranını çok yüksektir" denildi. Haber: Sedef Nazlı


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Helal Olsun Çocuklar! Milli Takım Son 16'ya KaldıÖnceki Haber

Helal Olsun Çocuklar! Milli Takım Son 16...

Gözler 3 Temmuz’da: İşte Memur Ve Emekliye Verilecek Zam TahminiSonraki Haber

Gözler 3 Temmuz’da: İşte Memur Ve Emekli...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar