Üçüncü Aksaray Bilim Festivali, Kapılarını Açtı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aksaray Belediyesi ve TÜBİTAK ortaklığında düzenlenen 3. Aksaray Bilim Festivali” başladı. 

Aksaray Belediyesi tarafından düzenlenen yerli ve milli teknolojilerin sergilendiği Bilim Festivali, 7-9 Haziran tarihinde ziyaretçilere açık olacak. Bu kapsamda Bilim Festivali, geleceğin bilim insanlarını bir araya getirerek bilimin büyülü dünyasının kapılarını aralıyor.  

Bilim severleri heyecanlandıran festivalin ilk günü, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Festivalin açılışında Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer açıklamalarda bulundu. 

“Bilim Festivali Düzenleyen Ülkemizdeki Üç Belediyeden Bir Tanesiyiz”

Gençlerin geleceğe hazırlanması ve bilim ile teknolojiyi sevmesi için nasıl bir yol izleyecekleri konusunda arayışa girdiklerini ifade eden Başkan Dinçer, “Bu Bilim Festivali’mizi yaptığımızda kendimize bir vizyon çizmiştik. Bunu ne derece gerçekleştirebiliriz çalışması içerisindeyken bir fikir ortaya çıktı ve Bilim Festivali yapalım anlayışı gelişti kendi içimizde. Bununla ilgili çalışmalara da hızlı bir şekilde başladık. Ülkemizdeki üç tane belediyeden bir tanesidir. Bir tane Konya Büyükşehir diğeri Kepez Belediyesi şu an Aksaray Belediyemiz de bu festivalleri bu şekilde icra ediyor, organizasyon gerçekleştiriyor ve bölgesinde şehrine katkı sağlıyor” açıklamasında bulundu. 

200’e Yakın Çadırda 120 Yerli ve Milli Firma Ürünlerini Sergiliyor

TÜBİTAK ile yapılan protokol çerçevesinde Aksaray Bilim Merkezi’nin büyük ölçekli bir bilim merkezli statüsüne kavuştuğunu ifade eden Dinçer, “Aksaraylı gençlerimizle bu festivalimizi bir vizyon çizerek, onlara bir yenilik, düşünce katacak bir çalışmayla gerçekleştireceğiz. Yapılacak çalışmaların gençlerimize, tüm vatandaşlarımıza, hemşehrilerimize katkı sağlamasını temenni ediyorum. Üç gün içerisinde 200’e yakın çadırımızda 120 tane yerli ve milli firmamızın ürünlerinin sergilendiği, 80'e yakın da bilimsel çalışmaların faaliyetinin gerçekleştiği bir organizasyon bu. Festivalimizin üçüncüsü olması sebebiyle de bütün vatandaşlarımızın gelmesini hem şehrimizden hem de çevre illerimizden arzu ediyoruz” dedi.

“Zamanın Ruhu Bilim”

Başkan Dinçer’in ardından AK Parti Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu da açıklamalarda bulunarak, “Bilim dediğimiz şey hayata tutunmaktır. Yaşamak için her şey bilimin içindedir ama bunun en önemlisi savunma. Bugün öyle bir yerdeyiz ki yapay zekadan sonra zamanın ruhu bilim. Hayatımız tehlikede. Yapay zekânın nasıl gelişeceğini öngörenler, insandan sonra dünya nasıl olacak diyorlar. Çünkü yapay zekâ sanki insanın yerini alacak, insanla yarışıyor, bizim beynimizle yarışıyor. Dolayısıyla bu festival çok önemli bir festivaldir. Tüm halkımızın bu festivalimizi mutlaka ziyaret etmelerini istiyoruz” şeklinde konuştu. 

“Dünyada İnsansız Hava Uçağı Üreten 3 Ülkeden Biri Türkiye”

AK Parti Milletvekili Hüseyin Altınsoy da, “Yerli ve milli silahlarımız, tanksavar füzelerimiz, atak helikopterimiz, İHA’larımız, SİHA’larımız, zırhlı araçlarımız vs. bunlar bizim bu festivallerde göründüğü şekliyle de gençlerimize olan güvenin ürünüdür. Gençlerimize, geleceğimize ve bilimimize sahip çıkıyoruz. Dünyada kendi uçak ve helikopterini üreten 6 ülke var ve birisi Türkiye. İnsansız hava uçağı üreten dünyada 3 ülke var, birisi Türkiye. İHA üreten 4 ülke var, birisi Türkiye. Lazer silah üreten 3 ülke var, birisi Türkiye. Bilim Festivali’mizin hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

“Teknolojide Muazzam Gelişmeler Görüyoruz”

Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu da festivale ilişkin yaptığı konuşmada, “Bu festivalde gençlerimizi burada göreceğiz, stantlarımızı birlikte gezeceğiz, buluşacağız.  Geleceğimizin teminatı gençlere yönelik inşallah bu organizasyonlar devam edecek. Belediyecilik dediğimiz zaman daha çok alt organizasyonlar, sosyal belediyecilik konusunda da ileri düzeyde faaliyetler geliyor. Her geçen gün bu organizasyonların farkındalığını hissediyoruz. TÜBİTAK’ımıza teşekkür ediyoruz. Sahada teknolojide muazzam gelişmeler görüyoruz” dedi.

Yapılan konuşmaların tamamlanmasının ardından Bilim Festivali’nin açılış kurdelesi kesildi ve protokol mensupları standları dolaşarak bilgi aldı. İlk günden yoğun ilgi gören festival 3 gün boyunca misafirlerini ağırlayacak. Haber: Kemal Onur Atalay


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yaldır: "Açıklanan Taban Fiyatlar, Türk Çiftçisine 'Ekme!' Demektir"Önceki Haber

Yaldır: "Açıklanan Taban Fiyatlar, Türk...

Yoğun Yağış Çiftçinin Mahsulünü Yıkıp Geçti! “Biz Bu Sezon Bittik”Sonraki Haber

Yoğun Yağış Çiftçinin Mahsulünü Yıkıp Ge...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar