TYP Başvuruları Başlıyor! 185 Kişi Alınacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
TYP Başvuruları Başlıyor! 185 Kişi Alınacak
Aksaray Valiliği öncülüğünde, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde Toplum Yararına Program kapsamında 185 kişi geçici olarak işe alınacak. İşte detaylar...

 Aksaray Valiliği öncülüğünde, Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Aksaray İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde; il ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüklerine bağlı okul, kurum ve kuruluşların temizlik, bakım ve onarım faaliyetlerinin desteklenmesi amacıyla 14 Ekim 2024-11 Nisan 2025 tarihleri arasında 185 kişilik Toplum Yararına Program düzenlenecek.

Programa Katılmayanların Yerine Yedek Katılımcılar Alınacak

Düzenlenecek programlarda asıl katılımcılar noter kurası ile belirlenecek. Noter kuraları 4 Ekim 2024 tarihinde gerçekleştirilirken, çıkan katılımcılardan görevine başlamayanların yerine yedek listeden katılımcı göreve davet edilecek. Dileyen katılımcılar, kuraları canlı olarak takip edebilecek ve sonuçlar kurumların duyuru panosunda ve sosyal medya hesaplarında da yayınlanacak.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü için 136, Ortaköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü için 10, Ağaçören İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü için 5, Sarıyahşi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü için 5, Eskil İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü için 12, Sultanhanı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü için 5, Gülağaç İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü için 5 ve Güzelyurt İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü için 7 kişi alınacak. 

Başvuru Tarihleri Ne Zaman? 

6 ay süreyle gerçekleştirilecek Toplum Yararına Programına başvurular 30 Eylül-2 Ekim 2024 tarihleri arasında İŞKUR İl Müdürlükleri ve Hizmet Merkezleri, e-Devlet, İŞKUR e-şube ( www.iskur.gov.tr ) veya ALO-170 iletişim hattı üzerinden yapılacak olup, program 14 Ekim 2024-11 Nisan 2025 tarihleri arasında uygulanacak. 

TYP Başvuru ve Katılım Şartları

TYP’ye başvuracak katılımcı adaylarının; İŞKUR’a kayıtlı olmaları, programa başvuru ve program başlangıç tarihlerinde işsiz olmaları ve program süresince başka bir iş yerinde sigortalılıklarının bulunmaması, en az 18 yaşını tamamlamış olmaları, herhangi bir öğretim kurumunda öğrenci olmamaları (açık lise, açık öğretim öğrencileri hariç), emekli ve malul aylığı almamaları gerekmektedir. Ayrıca TYP talep tarihinden önceki bir yıl içerisinde ve programın fiilen başlayacağı tarihe kadar yüklenicinin veya bağlı ve yan kuruluşlarının çalışanı olan kişiler programdan yararlanamayacak. Ayrıca; bir kişi aynı gün başvuruları başlayan TYP’lerden yalnızca birisine başvuru hakkına sahip olurken, bir kişi 27.09.2017 tarihinden itibaren en fazla 9 ay süreyle TYP’lerden yararlanabilir. TYP’lere; Adrese Kayıt Sistemine göre (AKS) aynı adreste oturan kişilerden yalnızca biri katılabilirken, Adres Kayıt Sistemine göre (AKS) aynı adreste oturan kişilerden şartları sağlayan herkes başvuru yapabilecek. Fakat AKS’ye göre aynı adreste bulunanların, programa başlangıç tarihi dikkate alınarak ulaşılabilen en yakın döneme ait gelir getirici bir işte çalışma sonucu elde ettikleri toplam kazançlarının asgari ücret tespit komisyonu tarafından belirlenen bir aylık asgari ücretin net tutarının bir buçuk (1,5) katını (25.503,18 TL) aşması halinde söz konusu adreste oturan kişiler TYP’ye katılamayacak.  

Kadınlar, 35 yaş üstü erkekler, Engelliler, Eski hükümlüler, Terörle mücadelede malul sayılmayacak şekilde yararlananlar öncelikli olup bunlar arasında öncelik sırası bulunmuyor. Aynı adreste ikamet eden kişilerin listelerde isimlerinin olması halinde; başvuranlardan kuruma kayıt tarihi daha eski olana öncelik tanınacak. Kurum kayıt tarihlerinin aynı olması halinde ise başvuranlardan yaşı büyük olan söz konusu TYP’ye katılacak. TYP ilanında belirtilen şartları taşımayan ya da TYP’nin aksamasına ve başarısız olmasına sebep olanlar ve güvenlik sorgusu sonucu olumsuz çıkanlar programa başlamış olsalar dahi programdan çıkarılacak.  Haber Bülteni


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Nazilli Maçı Öncesi Parola, İç Sahada 3 PuanÖnceki Haber

Nazilli Maçı Öncesi Parola, İç Sahada 3...

Güvenli Ödeme Sistemi BaşladıSonraki Haber

Güvenli Ödeme Sistemi Başladı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar