TUS Adayları İçin Motivasyon Konferansı Yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
TUS Adayları İçin Motivasyon Konferansı Yapıldı
Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Tıp Fakültesi öğrencilerinin Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS) hazırlıklarına katkı sağlamak amacıyla, yöntem ve motivasyon teknikleri konusunda bir konferans düzenledi.

“Ders Çalışmanın Gerçek Motivasyonu” başlıklı etkinliğin açılışında ASÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. Hüseyin Erdal, açıklamalarda bulundu. Öğrencilerin akademik alanlarına ilişkin farklı çalışmalar yapmaya devam edeceklerini ifade eden Erdal, "Programın öğrencilerimize faydalı olmasını diliyor, etkinliğin gerçekleşmesine katkı sağlayanlara teşekkür ediyorum" açıklamasında bulundu.

 

"Artık TUS'ta Vaka Ağırlıklı Sorular Var"

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Gül de yaptığı açıklamalarda eğitimi en iyi şekilde değerlendirmek gerektiğini belirterek, "Staj aşamasındayken, ambulansla bir vaka geldiğinde mutlaka vakayı detaylı şekilde inceleyin, değerlendirin ve sonuçlarını takip edin. İyi analizler yapabilirseniz vakayı yıllar geçse de unutmazsınız. Artık TUS’ta vaka ağırlıklı sorular var. Yani vakalara dair bilgileri unutmamak çok önemli" dedi.

 

"Neden Ders Çalışmalıyız?' Sorusunu Zihninde Tutabilen Başarılı Oluyor"

Program açılışında Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Törehan Aslan kürsüye geldi. İnsanlığın binlerce yıldır içinde olan öğrenme güdüsünün azaldığını ifade eden Aslan, "Teknolojik gelişmeler azalma eğilimini sürdürecek gibi görünüyor. Bu noktada ‘neden ders çalışmalıyız?’ sorusu ortaya çıkıyor. Aslında bu soruyu zihninde tutabilen öğrenciler başarılı oluyorlar. Bu soruyu her öğrencinin kendisine sorması gerekir. Bu soru ciddi bir motivasyon kaynağıdır" açıklamasında bulundu. Konferans, plaket ve çiçek takdimleri ile tamamlanırken, yapılan çekilişte ismi çıkan öğrencilere eğitim seti verildi. Haber Bülteni


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sürücüleri Mutlu Edecek DüzenlemeÖnceki Haber

Sürücüleri Mutlu Edecek Düzenleme

Aksaray İle Hwaseong Şehri, Kardeş Kent OlduSonraki Haber

Aksaray İle Hwaseong Şehri, Kardeş Kent...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar