Türkiye'nin İlk Tohum Festivali Aksaray Ziraat Odasından

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aksaray Ziraat Odası'nın gerçekleştirdiği Tohum Festivali başladı. Ziraat Odası bahçesinde başlayan Tohum Festivali'ne yüzlerce çiftçi ve onlarca tohum üreticisi firma katılım gösterdi.

Aksaray'da Türkiye'nin ilk Tohum Festivali gerçekleştirildi. Birçok tohum üreticisi ve çiftçi bir araya gelirken, çiftçiler de tohumları inceleme fırsatı buldu. Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak'a teşekkür eden çiftçi ve firma sahipleri, önemli bir tarım şehri olan Aksaray için önemli bir festival olduğunu dile getirdi.

 

"Tüm Çiftçilerimizi Bekliyoruz"

Aksaraylı çiftçilerle birlikte Tohum Festivali'ni yaptıklarını belirten Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, "Buradaki amacımız tohum firmalarını ve yüzlerce çeşit tohumu getirip Aksaray’daki çiftçilerimiz ile buluşturmak. Türkiye’de ilk tohum festivalini biz düzenledik. Yarın da devam edecek, tüm çiftçilerimizi bekliyoruz" açıklamasını yaptı.

 

"Tohum Ne Kadar Değerli Kıymetli Olur İse Üretimin Kalitesi de O Kadar Yüksek Olur"

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Aksaray'daki birlik ve beraberlikle birlikte önemli işler yapıldığını ifade ederken, "Büyük bir heyecanla ve enerji ile takip ediyoruz. Aksaray ilinin bu enerjisi inşallah ihracata üretimi çevirerek Aksaray'a büyük katkıları hep birlikte sağlayacağız. Aksaray turizm, tarım ve sanayi üçgeninde birbirini tamamlayan bir il. Sanayide ilerlemesini sürdüren Aksaray'ın tarım potansiyeli yüksek ve zengin bir ilimiz, topraklarımız çok bereketli. Bu bağlamda tohumun çok önemli arz ettiğini hepimiz biliyoruz. Tohum ne kadar değerli kıymetli olur ise üretimin kalitesi de o kadar yüksek olur" dedi.

 

"Aksaray'ın Bir Su Sıkıntısı Olduğunu Biliyoruz"

"Aksaray'ın bir su sıkıntısı olduğunu biliyoruz" diyen Vali Kumbuzoğlu, su sorununun aşılabilmesi için burada firmaların ürettikleri tohumların da çok önem arz ettiğini belirterek, "Ziraat Odası'nın bu organizasyonunda tohum üretici firmaları ile üreticimizi bir araya getirmesi çok önemli. Emin Koçak'ın heyecanını ve buradaki bu büyük organizasyonu takdir ediyor ve teşekkür ediyorum. Aksaray Valiliği olarak STK'larımızın ve kurumlarımızın her zaman yanındayız. Her kesimin güzel fikirlerini duymak istiyorum. Bu festivaller illerimiz için büyük önem arz ediyor. Bu organizasyonu gerçekleştiren Ziraat Odası Başkanımıza ve Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" açıklamasında bulundu.

 

"Aksaray İlkleri Yapmaya Alıştı"

Düzenlenen programda konuşma yapan AK Parti Milletvekili Hüseyin Altınsoy, "Hepimizi çok heyecanlandıran Türkiye'de ilk defa yapılan bir proje. Ziraat Odası Başkanı Emin Koç'a tebrik ediyorum. Aksaray ilkleri yapmaya alıştı" dedi.

Aksaray'ın hem sanayi hem tarım anlamında geliştiğini söyleyen Milletvekili Altınsoy, "İlçelerdeki organize sanayilerimizin altyapısı tamamlanmak üzere ve faaliyete başlayacaklar. Aksaray merkezindeki Organize Sanayi bölgemizde 15 bine yakın Aksaraylı istihdam ediliyor. Aksaray bir taraftan üretirken bir taraftan da ihracat yapmasını öğrendi. İlimizde çok büyük çiftçilerimiz var. İktidarın destekleri ve TDK'nın destekleri ile çiftçilerimiz her geçen yıl büyüyerek mahsul artışlarına büyük destek sağlıyorlar. Pandemi döneminde gıdanın ne kadar önemli olduğunu hatırladık. Aksaray'ın tarım potansiyeli ile ülkemizin önemli tarım kentlerinden bir tanesi. Ülke genelinde bir ilke imza atan Ziraat Odası Başkanımıza ve bu festivale katılan üretici firmalarımıza teşekkür ediyorum. İktidarımız olarak çiftçinin yanında olduğumuzu bir kez daha söylemek istiyorum. Elin nasırlı çiftçimizin her zaman yanında olacağız" ifadelerini kullandı.

 

"Aksaray Bölgesine Adapte Olabilen Uyum Sağlayan Çok Çeşidimiz Var"

Ziraat Odası'nın festivaline katılan firma sahiplerinden Cihat Ayhan, böyle bir etkinlik için teşekkür ederken, "Buraya gelen çiftçilerimize ürünlerimizin tanıtımını yapıyoruz. Çiftçilerimizin ekmek istedikleri ürünlere göre bilinçlendirme yapıyoruz. Biz hem sulu hem de kuru şartlar için tohumlarımızı geliştirmiş bulunuyoruz. Aksaray bölgesine adapte olabilen uyum sağlayan çok çeşidimiz var, bu çeşitlerimizin burada tanıtımı yapıyoruz" dedi.

 

"Yeni Ürünlerimizi Çiftçilerimiz ile Buluşturduk"

Başka bir firmada Ziraat Mühendisliği yapan Murat Yazgan ise, organizasyonun çok güzel olduğunu ve emeği geçen herkese teşekkür ettiğini ifade ederek, "Bu sayede yeni ürünlerimizi çiftçilerimiz ile buluşturduk. Çiftçilerimizi bilgilendirmeye çalışıyoruz. Yerli ve milli yeni çeşitlerimiz var. Taner, Türköz ve Ayrancı gibi ekmeklik buğday olsun, makarnalık buğday olsun ve arpa çeşitlerimiz var" ifadelerini kullandı.

 

"Güzel Bir Organizasyon Olmuş"

Çocukluğun bu yana çiftçilik yapan Nurettin Avuçtekin, "Çok araştırıyoruz aslında aradığım bir tohum var, onu arıyorum. Arazimize ve mevkimize göre sulu ya da kırağaç ekileceklere göre o şekilde tohumlar çok. Güzel bir organizasyon olmuş, bilmediğimiz tohumlar var öğreniyoruz” dedi.

35 yıldır çiftçilik yapan Osman Çakıpınar da Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak'a böyle bir organizasyon için teşekkürlerini iletirken, "Çavdarlı köyü muhtarıyım, 35 senedir çiftçilik yapıyorum. Böyle bir organizasyon daha önce hiç görmedim, çok güzel olmuş. Bakıyorum tohumları inceliyorum, başkanımız Emin Koçak’a çok teşekkür ederim" yorumunda bulundu. Haber: Dilek Eyüboğlu


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
"Başkanlarla Sürekli Görüşüyoruz Ne Desek İkna Edemiyoruz"Önceki Haber

"Başkanlarla Sürekli Görüşüyoruz Ne Dese...

Amatör Küme Kuraları Çekildi Gruplar Belli OlduSonraki Haber

Amatör Küme Kuraları Çekildi Gruplar Bel...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar