“Türkiye Yüzyılı Vizyonumuz İle Büyümeye Devam Edeceğiz”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Türkiye Yüzyılı Vizyonumuz İle Büyümeye Devam Edeceğiz”
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının 2024 Yılı bütçe kanunu tasarısı üzerinde AK Parti grubu adına Aksaray Milletvekili, Plan ve Bütçe Komisyon üyesi Hüseyin Altınsoy, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının 2024 Yılı Bütçe Kanunu Tasarısı üzerinde görüşlerini ifade etti.

 

AK Parti'nin işsizlikle mücadeleden sağlık hizmetlerine kadar birçok alanda sıkı şekilde çalıştığını ifade eden Altınsoy, "Tüm vatandaşlarımız adına devletin varlığı ve kudretini ortaya koyan, şefkatini ve merhametini hissettiren bir siyaseti ortaya koyduk" açıklamasında bulundu.

2023 Ocak döneminde emeklilerin aylık ücretlerinde iyileştirmeye gidildiğini hatırlatan Altınsoy, emeklilere de zam yapıldığını, memurların da iyi oranda artış aldığını vurguladı.

"En Düşük SSK Emekli Aylığı 30 Kat Arttı"

2002'den bu yana emeklilere yönelik ciddi artışlar olduğunu belirten Altınsoy, "En düşük SSK emekli aylığı 30 kat, en düşük BAĞ-KUR emekli aylığı 113 kat, en düşük Memur emekli aylığı 24 kat artmıştır. 1999 yılı öncesinde sigortalı olanlar için, diğer şartları sağlamaları kaydıyla Emeklilikte yaş sınırını ortadan kaldırdık" dedi.

2002'de İŞKUR'la İş Bulanlar 125 Binken, Şu Anda 879 Bin

Ek gösterge konusunda yaşanan sorunları da ortadan kaldırdıklarını belirten Altınsoy, ek gösterge düzenlemesiyle 600 puanlık artış yapıldığını söyledi. Konuşmasında istihdam konusuna da değinen AK Partili vekil, gerekli desteklerin sağlandığını, işsizliği ise tek hanelere indirmeyi hedeflediklerinden bahsetti. 2002'de İŞKUR'un 125 bin kişiyi işe yerleştirdiğini ancak 2023'te 879 bin kişinin işe yerleştirildiğini söyleyen Altınsoy, bu programla 2002-2023 aralığında 13,2 milyon kişinin iş bulduğunu söyledi.

24,9 Milyon Sigortalı Çalışıyor

Sosyal güvenlik sisteminin mali açıdan sürdürülebilir bir noktada olduğuna dikkat çeken Altınsoy, "2000’li yılların başında, gelirlerin giderleri karşılama oranı %71,5 iken 2023 yılı sonunda %95 olarak gerçekleşmesini öngörüyoruz. Aynı dönemde Prim gelirlerinin emekli aylıklarını ve sağlık giderlerini karşılama oranı %60,9 iken, 2023 yılı sonunda %74,6 olarak gerçekleşmesi tahmin edilmektedir. 2009 yılında SGK açığının Gayri Safi Yurtiçi Hasılaya oranı %2,85 seviyesinde iken, 2023 yılı sonunda %0,44 seviyesinde gerçekleşmesi öngörülmektedir.

Bu veriler bizlere mali açıdan sürdürülebilir bir sosyal güvenlik sistemine kavuşmuş olduğumuzu göstermektedir" dedi. 2009'da 15,1 milyon sigortalıya karşı günümüzde 24,9 milyon kişinin sigortalı çalıştığına değinen Altınsoy, ilerleyen süreçte kadın ve gençlerin daha da istihdama katılmaları için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Haber Bülteni

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Erkılınç: Deprem Bölgesindeki Basınımızı Yalnız BırakmayacağızÖnceki Haber

Erkılınç: Deprem Bölgesindeki Basınımızı...

Ahlak Büro, Kumar Oynayanı Da Oynatanı Da YaktıSonraki Haber

Ahlak Büro, Kumar Oynayanı Da Oynatanı D...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar