TSK Personeline Tiktok Yasağı Geldi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
TSK Personeline Tiktok Yasağı Geldi
Aksaray dâhil olmak üzere 81 ilde görevde bulunan TSK personeli, artık TikTok kullanamayacak. 

 Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) personeline, en çok tartışma konusuyla gündeme gelen sosyal medya uygulaması TikTok yasağı geldi. TBMM Milli Savunma Komisyonu’nda kabul edilen bir kanun teklifi ile yürürlüğe giren düzenlemenin detayları da belli oldu. 

TikTok Artık Yasaklandı

Uygulanacak bu yasak ile güvenlik ve gizlilik önlemlerini artırmak hedefleniyor. Yasak ile birlikte, TSK personelinin TikTok üzerinden kişisel bilgilerini paylaşması ve bu platformda aktif olmasına artık izin verilmeyecek.

25 Hizmet Yılını Tamamlayana Emekli Aylığı Verilecek

Bir diğer düzenleme ise, 1999 yılı sonrası sigortası başlayan ve 1 Şubat 2018 sonrası Yüksek Askeri Şura kararı ile kadrosuzluk nedeniyle emekliye sevk edilen personele, yaş şartı aranmaksızın 25 hizmet yılını tamamlaması halinde emekli aylığı bağlanacak.

Astsubay Meslek Yüksekokullarından Çıkarılanlar Devlet Masraflarının İki Katını Ödeyecek

TikTok yasağı dışındaki başka düzenlemeye göre, Astsubay meslek yüksekokullarında eğitim gören öğrencilerden, sağlık durumu nedeniyle okuldan çıkarılanlar hariç, diğer nedenlerle çıkarılanlar devlet tarafından yapılan masrafların iki katını ödeyecek. Disiplinsizlik nedeniyle askeri öğrencilikten çıkarılanlar ise hesaplanacak tazminat miktarının dört katını ödemek zorunda kalacak.

Savunma Sanayi Firmalarının Denetimini Milli Savunma Bakanlığı Yapacak

Savunma sanayii alanında faaliyet gösteren firmaların denetimi, daha hızlı ve etkin şekilde Milli Savunma Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek. Bu düzenleme, savunma sanayii firmalarının denetimini hızlandırarak daha etkili bir kontrol mekanizması oluşturmayı hedefliyor. TSK modernizasyonu ve savunma sanayisinin geliştirilmesi için kullanılan özel gelirlerin karşılığında tahsis edilen ödeneğin yetersiz kalması halinde, ödenek ekleme yetkisi Cumhurbaşkanına verilecek. Sözleşmeli erbaş ve erlerin kadroları ile uzman erbaşlığa geçiş işlemleri, Milli Savunma Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülecek. Haber: Sedef Nazlı


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sağlıkçılar İçin Yeni Dönem: Türk Sağlık-Sen Davayı KazandıÖnceki Haber

Sağlıkçılar İçin Yeni Dönem: Türk Sağlık...

“Sağlıklı Yaşam Ve Uzun Ömür İçin Süt Ve Süt Ürünleri Tüketiniz”Sonraki Haber

“Sağlıklı Yaşam Ve Uzun Ömür İçin Süt Ve...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar