TİP Lideri Baş: İsrail İle Anlaşmalarımız Sonlandırılmalı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
TİP Lideri Baş: İsrail İle Anlaşmalarımız Sonlandırılmalı
Tutuklu TİP Hatay Milletvekili Can Atalay’ın özgürlüğü için yürüyüş yapan TİP Genel Başkanı Erkan Baş'a, sabah saat 8.00'de CHP İl Başkanı Bilal Özdemir ve yöneticiler Taşpınar civarında eşlik etti.

Genel seçimlerin yapılmasının ardından Hatay'da Türkiye İşçi Partisi (TİP) tarafından Hatay'da aday gösterilen Can Atalay, vekil olarak seçildi. Ancak vekil olmasına rağmen Atalay'ın tutukluluğuna devam kararı verildi. TİP de bu konuda bir tepki olması açısından Can Atalay'ın özgürlüğüne kavuşması için yürüyüş başlattı. 

Yürüyüşün 18. gününe gelinirken, TİP Genel Başkanı Erkan Baş, sabah saatlerinde Aksaray'a ulaştı. TİP Genel Başkanı Erkan Baş, burada yaptığı konuşmada, her türlü baskı, otoriterlik ve faşist anlayışa karşı yürüdüklerini ifade ederek, "Yurttaşların her türlü desteği önemli ve desteklerini aldığımızı görüyoruz. B bizim açımızdan son derece sevindirici fakat üzücü olan bu yürüyüş başladığında belki de bu kadar gündemde olmayan pek çok konunun yürüyüş esnasında gündeme gelmesi. Bugün aramızda sosyalist sendikasından arkadaşlar var. Aramızda üniversite öğrencisi, işçi, Demokrasi Partisi'nden, Cumhuriyet Halk Partisi'nden arkadaşlarımız var. Bizi Aksaray'da ağırlıyorlar onlarla birlikte yürüyoruz" dedi.

 

"Aynı Zamanda Bu Yürüyüşümüz Filistin Özgürlük Yürüyüşü"

Türkiye'de işçi sınıfının, örgütlenme özgürlüğünün engellenmesinin konuşulması gerektiğini ancak Filistin'de yaşananlara kayıtsız kalınamayacağını söyleyen Genel Başkan Baş, "Gazze'de bir abluka, işgal, katliam yaşanıyor şu an. Filistin halkının da özgürlük mücadelesi bütün mücadeleleri birleştiren bir yan taşıyor. O yüzden biz özgürlük yürüyüşünü aynı zamanda Filistin'de direnen Filistin halkının özgürlük mücadelesine destek dayanışma olarak ifade etmeyi tercih ettik. Onlar için yürüdüğümüzü de ekledik. Aynı zamanda bu yürüyüşümüz Filistin Özgürlük Yürüyüşü" ifadelerini kullandı.

 

"İsrail ile İlgili Anlaşmalarımız Sonlandırılmalıdır"

AK Parti iktidarına seslenen Baş, "Ben bu vesile ile Türkiye'deki iktidarın; İsrail konusunda, Filistin'deki vahşi katliam konusundaki iki yüzlülüğünü halka sunmak isterim. Lafa geldiğinde İsrail'i kınayan AKP iktidarı, bu süreçte İsrail ile yapılan anlaşmaların tek bir tanesini bile iptal etmedi. Türkiye'nin her yerinde beraber yürüdüğümüz yurttaşlarımız bize şunları söylüyor, Filistin haksız bir biçimde İsrail'in saldırısına maruz kalıyor. Gazze'den bir hekim arkadaşımızla dün yaptığım bir görüşmede benzer şeyler yaşanacağını söylemişti ve maalesef bir iki saat sonraki katliamı gördük. Bizim söylemek istediğimiz şey şu Türkiye'deki iktidar zorlamalıdır. Laf ile bu süreç geçiştirilemez. İsrail ile ilgili anlaşmalarımız sonlandırılmalıdır. Bir taraftan İsrail'i kınayıp diğer yandan ticari anlaşmalara devam etmeleri katlanılabilir bir durum değil. Hep beraber Filistinli kardeşlerimize yanlarında olduğumuzu göstermemiz gerekiyor. Bu iki yüzlülük devam ederse savaşın durması mümkün değil" dedi. Haber: Kemal Onur Atalay


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Aksaraylılar Kitap Aşkını Gösterdi! Kitap Günleri'ne 5 Günde Rekor KatılımÖnceki Haber

Aksaraylılar Kitap Aşkını Gösterdi! Kita...

Erzincanspor Karşısında İlk 11 Belli OlduSonraki Haber

Erzincanspor Karşısında İlk 11 Belli Old...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar