Ticaret Borsası, Aksaray’a 1 Milyar TL’lik Yatırım Kazandırdı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ticaret Borsası, Aksaray’a 1 Milyar TL’lik Yatırım Kazandırdı
Aksaray Ticaret Borsası, Eskil ve Ortaköy’de Organize Hayvancılık Açılışı ve Temel Atma Programı gerçekleştirdi. Başkan Hamit Özkök, Ticaret Borsası’nın Aksaray’a 1 milyar TL’lik yatırım kazandırdığını açıkladı. 

 

Aksaray Ticaret Borsası tarafından hafta sonu düzenlenen programla Aksaray'ın en büyük 2 ilçesi olan Eskil ve Ortaköy ilçesinde, Organize Hayvancılık Açılışı ve Temel Atma Programı düzenlendi. Aksaray Ticaret borsasının ev sahipliğinde düzenlenen programa TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu da katıldı.

“Misyonumuz Bölgesinde Önder, Ülkesinde Örnek Olmak”

Eskil'de düzenlenen programda konuşan Aksaray Ticaret Borsa Başkanı Hamit Özkök, “Aksaray Ticaret Borsası olarak misyonumuz; bölgesinde önder, ülkesinde örnek olmak. Hedefimiz, üyelerimizin tüm yeniliklerinden faydalanmasını sağlayarak dünyadaki meslektaşlarıyla her ortam ve şartlarda rekabet olanaklarını ortaya sunmaktır” açıklamasında bulundu.

“Amacımız İnsanların Doğdukları Yerde Doyması ve Ürettiklerini Piyasaya Sürmesi”

Yapılan yatırımların şehrin 50 yıllık geleceğini planlamak üzerine yapıldığını ifade eden Özkök, “Ticaret Borsası olarak yatırımlarımızı sadece merkeze değil ilçelerimize de taşıyoruz. Amacımız üretmek, üretilenleri korumak ve kıymetlendirmektir. Amacımız insanların doğdukları yerde doyması ve ürettiklerini zaman kaybetmeden piyasaya sürmesi. Bu tesisin bırakın Türkiye'yi, dünyada bir eşi benzeri yok. Bu tesisimizi Türkiye'deki 60'tan fazla oda borsa başkanı gelerek ziyaret etti ve örnek aldı. Birlikte daha çok büyük projeler yapacağız” sözlerine yer verdi.

“11 Ay Gibi Kısa Bir Sürede 280 Milyon Liralık Yatırımı Eskil’e Kazandırdık”

Eskil’de 96 bin metrekarelik arazi üzerinde 72 adet 400 metrekarelik tarımsal depo bulunduğunu, 2 bin ton mahsul kapasiteli depoların yer aldığını ifade eden Özkök, “Eskil ilçemiz tarım ve hayvancılıkta Aksaray'ın yüzde 30'luk bir potansiyelini karşılamaktadır. Eskilli üretici kardeşlerimizi Aksaray'a yormamak adına Eskil'in kapasitesini kaldıracak şekilde günlük 50 büyükbaş, 250 küçükbaş kapasiteli mezbahanemizin temelini attık. 2 ay içerisinde tesisi teslim edeceğiz, bu yatırımın toplam maliyeti 280 milyon lira. 11 ay gibi kısa bir sürede bu tesisi Eskil’imize kazandırdık. Yapılacak mezbahane de yaklaşık 25 milyon liraya mal olacak” açıklamasında bulundu.

“1 Milyar TL’lik Yatırımı Aksaray Ticaret Borsası, Aksaray’a Kazandırdı”

Ortaköy’de Yunus Emre Ticaret Borsası oluşturduklarını ve 60 bin ton hububat deposu bulunduğunu hatırlatan Başkan Özkök, “Ortaköy'de hemen bir proje yaptık 38.000 metrekarelik. Borsa bünyesinde orada da 16 adet 200 metrekare tarımsal depoyu üyelerimize kazandırdık. Yine Ortaköy ilçemizde üyelerimizin talebi doğrultusunda 20 adet depomuzun yapımını da gerçekleştireceğiz. Ortaköy ilçesine yapmış olduğumuz yatırımın değeri de 44 milyon TL’ydi. Ticaret Borsası olarak Eskil ve Ortaköy ilçemize yapmış olduğumuz yatırımların toplam değeri 628 milyon TL, bugünkü değeri 1 milyar TL'nin üzerinde. Övünmek gibi olmasın, bu yatırımları Türkiye'de hiç kimse yapamaz. 1 milyar TL'lik yatırımı Aksaray Ticaret Borsası, Aksaray'a kazandırmış oldu” ifadelerini kullandı.

“Aksaray’ımızda Çok Önemli Projelere İmza Atıldı”

Türkiye Odalar Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu da yapmış olduğu konuşmada, “Tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi konusunda Aksaray Ticaret Borsamızın da ortaklığı ile birlikte Aksaray'ımızda çok önemli projelere imzalar atıldı. Lisanslı depoculukta ülkemizde ülkemizin öncüsü TMO ve TOBB olarak, Aksaray Ticaret Borsamızla birlikte ortaklığı beraber kurduk. Türkiye İhtisas Borsası, öte yandan Aksaray Ticaret Borsamız ile pek çok vizyonel projeyi Aksaray'ımıza kazandırdık, kazandırmaya da devam ediyoruz" dedi.

“Hamit Başkan, Bir Sonraki Seçimde Milletvekilliğini Garantilemiş Gibi Geliyor”

Hamit Özkök’ün durmadan yorulmadan proje ürettiğini, Aksaray’a önemli eserler kazandırdığını ifade eden Hisarcıklıoğlu, “Bir sonraki seçimde milletvekilliğini garantilemiş gibi geliyor. Aksaray'ın genel değerlerine sahip çıkıyor. Aksaray'ın lisanslı altı ürünü; çerezlik ayçekirdeği, Eşmekaya yoğurdu, kabak çekirdeği ve birçok ürünü coğrafi işaret alarak tescillendirerek koruma altına alındı. Kamu idareleri ile birçok ortak projelere imza atıyor. Tüm bu güzel çalışmalarından dolayı Aksaray Ticaret Borsası’nı kutluyorum” cümlelerine yer verdi. 

“Aksaray ve İlçelerine Yapılması Gereken Her Konuda Üzerimize Düşeni Yapacağız”

Aksaray Ticaret Borsası’nın her zaman yanlarında olduğunu ifade eden Hisarcıklıoğlu, “Aksaray ve ilçelerine yapılması gereken her konuda biz de üzerimize düşeni yapacağız” açıklamasında bulundu.

“Yapılan Hizmetlerin Temelinin Atılması, Nereden Nereye Geldiğimizin En Güzel Göstergesi”

Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer de açıklamalarda bulunarak, “Geldiğimiz noktada ilçelerde yapılan hizmetlerin temelinin atılması ve açılışının yapılması, nereden nereye geldiğimizin en güzel göstergesi. Bugün bir odamızın yapmış olduğu milyarlık yatırımları konuşuyoruz. Bu durum Aksaray'ın ayağa kalkıp depar attığının, koştuğunun en açık göstergesidir. Aksaray, tarım, hayvancılık ve sanayi alanında büyük bir girişimcilik örneği göstermektedir” dedi.

“Aksaray-Konya Arasındaki Alanın Sanayi Havzası Olacağını Düşünüyorum”

AK Parti Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu da açılışta konuşma yaparak, “Ben 9 yıldır milletvekilliği görevindeyim, Hamit Özkök'ün heyecanı sadece Aksaray’a değil. Birkaç ile yarar yaptığı projeler. Bugün burada iki büyük projesinden bahsetti. Aksaray tarım ve hayvancılık konusunu neredeyse halletmiş. Özellikle sulamada yaşadığımız zorluklardan dolayı, önümüzdeki süreçte Aksaray'ın sanayi, turizm ve eğitim şehri olması gerektiği konusundaki projeleri de artık bizim yeni gündemimiz. Aksaray-Konya arasındaki alanın bir sanayi havzası olacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

“Turizmde Bölgedeki Diğer İllerden Eksiğimiz Yok Fazlamız Var”

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu da yaptığı konuşmasında, “Bir bütün olmadan başarıya ulaşmak mümkün değildir ama Aksaray bu konuda çok iyi. Her gün bir şeyler üretelim az olsun ama devamlılığı olsun anlayışıyla çalışmaya devam ediyoruz. Organize Sanayi bölgemiz başta olmak üzere tarım ve hayvancılıktaki başarılarımıza turizmi de ekleyeceğiz. Turizmde bölgedeki diğer illerden hiçbir eksiğimiz yok, fazlamız var. Aksaray'a yılda 15-20 bin kişi geliyor, Aksaray göç alıyor. Bu durum şehrimizin geliştiği anlamına ve ilgi odağı olduğu anlamına gelmektedir. Biz de bu gerçekle birlikte çalışmalarımızı daha da hızlandıracağız” sözlerini kullandı. Haber: Harun Atalay


 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Motor Tutkunları, Ihlara Motosiklet Festivali’nde BuluştuÖnceki Haber

Motor Tutkunları, Ihlara Motosiklet Fest...

Sağanak Yağış, Aksaray’ı Etkisi Altına AldıSonraki Haber

Sağanak Yağış, Aksaray’ı Etkisi Altına A...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar