Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu, “Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifine” ilişkin hazırladığı raporu, TBMM Dijital Mecralar Komisyonu’na sundu. Raporda yazılı basının kazanılmış haklarının korunması konusuna dikkat çekildi.
Türkiye genelinde örgütlü 9 gazeteciler federasyonu, bu federasyonlara üye ve temsil yetkisi veren toplam 86 gazeteciler cemiyeti ve basın meslek örgütünün üye olduğu Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu üyelerince hazırlanan raporda “Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi” konusunda meslek örgütünün çekincelerini, görüş ve önerileri yer aldı.
Türkiye Gazeteciler Konfederasyonundan (TGF) yapılan yazılı açıklamada “Raporun, Basın İlan Kurumu mevzuatı ile ilgili bölümü, Basın İlan Kurumu Genel Kurulu Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcisi Mustafa Arslan’ın katkılarıyla hazırlanırken, tamamının TBMM Dijital Mecralar Komisyonuna sunumu, TGK Genel Başkanı Nuri Kolaylı tarafından yapıldı” denildi.
Toplantı 15 Saat Sürdü
Raporun Hüseyin Yayman Başkanlığında TBMM’de bir araya gelen Dijital Mecralar Komisyonu’nun 15 saatlik toplantısında sunulduğu belirtildi. Toplantıya komisyon üyelerinin yanı sıra çok sayıda konuk milletvekilinin de katıldığı bildirildi.
“Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifine” ilişkin raporu TGK Genel Başkanı Nuri Kolaylı sunarak “Dikkat edilmesi gereken bir diğer konu, İnternet Medyası’na gerekli desteklerin ve hakların verilmesi, bu yapılırken de yazılı basının kazanılmış haklarının korunmasına özen gösterilmesidir” diye konuştu.
“Endişe Yaşandı”
Basın İlan Kurumu Anadolu Gazete Sahipleri temsilcisi Mustafa Arslan da, “Teklifin resmi ilanlarla ilgili düzenleme içeren bölümü, mevcut resmi ilan pastasını kısmen genişletme amacı taşısa da, yazılı basına ayrılan payın, internet haber sitelerine bölüştürülmesi gibi bir sonuç getirdiği endişesi yaşanmaktadır” ifadelerini kullandı. Haber Bülteni
Yorum Yazın