Temmuz Ayında Erkekler, 25 Kadını Katletti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Temmuz Ayında Erkekler, 25 Kadını Katletti
Temmuz ayında yerel ve ulusal gazeteler, haber siteleri ve ajanslardan derlenen haberlere göre erkekler, en az 25 kadını ve 4 çocuğu katletti. 

 Türkiye’de kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetleri en büyük konu başlıklarından biri olmaya devam ederken, her ay birçok kadın cinayete kurban gitmeye devam ediyor. Temmuz ayında yerel/ulusal gazeteler ve internet sitelerinde çıkan haberlere göre erkekler, en az 25 kadını ve 4 çocuğu katletti.

Cinayetlerin işlendiği illere bakıldığında ise Adana, Adıyaman, Ankara, Çanakkale, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Edirne, Giresun, Gümüşhane, Karaman, Kocaeli, Kütahya, Mardin, Muğla ve Trabzon’da birer kadın katledilirken, İstanbul’da 3, İzmir, Mersin ve Malatya’da 2, kadın katledildi. 

Katledilen 13 Kadın, Erkeklerle Barışmadığı İçin Öldürüldü

Katledilen kadınların 13’ü, birlikte olduğu erkekten ayrılmak istediği ya da barışmak istemediği için öldürülürken, 4 kadın ise erkekler tarafından kıskançlık nedeniyle katledildi. Bir kadın müziğin sesini kısmadığı için katledildi. Erkekler tarafından katledilen bir kadın, “kızı ayrılmak istediği” için öldürülürken, bir başka kadın ise erkeğin bahçesine tavuk girdiği için öldürüldü. 5 kadının ise öldürme “bahanesi”nin ne olduğu bilinmiyor.

3 Kadın Boğularak Öldürüldü, 1 Kadın İse Yakıldı

Erkekler tarafından katledilen 16 kadın ateşli silah ile hayattan koparılırken, 5 kadın ise kesici aletle katledildi. Erkekler tarafından cinayete kurban giden 3 kadın ise boğularak öldürülürken, bir kadın ise yakılarak can verdi. Meydana gelen cinayetlerin 7’si ev dışında gerçekleştirilirken 18’i ise ev içinde yaşandı.

Yılın İlk 7 Ayı 218 Kadın Öldürüldü

En az 61 kadın erkekler tarafından şiddete uğrarken, en az 13 kız ve oğlan çocuk istismar edildi ve en az 7 kadın tacize uğradı. Temmuz ayında erkekler tarafından 31 kadın seks işçiliğine zorlanırken, en az 2 kadın ise tecavüze uğradı. 2024 yılının ilk 7 ayında en az 218 kadın erkekler tarafından öldürülürken, 177 kadının ölümü ise basına "şüpheli" olarak yansıdı.

Çocuklar Ateşli Silahlarla Öldürüldü

Çocuk ölümlerine bakıldığında; Ankara’da 2, Çanakkale’de 1 ve Malatya’da 1 çocuk katledildi. Temmuz ayında 3 çocuğu babası ve 1 çocuğu dedesi öldürürken, Erkekler tarafından öldürülen çocukların hepsi ateşli silahla hayattan koparıldı. Haber Bülteni


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
TÜİK Açıkladı: Müze Sayısı Geçen Yıl %7,1 ArttıÖnceki Haber

TÜİK Açıkladı: Müze Sayısı Geçen Yıl %7,...

Hollanda’dan İzne Geldi, Eline Kalem Alıp Okuma Yazma Öğrenmeye BaşladıSonraki Haber

Hollanda’dan İzne Geldi, Eline Kalem Alı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar