Teknofest Roket Yarışmaları, Büyük Heyecana Ev Sahipliği Yapıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Teknofest Roket Yarışmaları, Büyük Heyecana Ev Sahipliği Yapıyor
TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali çerçevesinde, Roketsan sponsorluğunda ve TÜBİTAK'ın desteğiyle gerçekleştirilen Roket Yarışmaları, Tuz Gölü’ndeki Hisar Atış Alanı'nda büyük bir heyecan ve coşku içinde devam ediyor.

 TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali çerçevesinde, Tuz Gölü’nde Hisar Atış Alanı’nda büyük heyecana ev sahipliği yapan Roket Yarışması sürüyor.

Etkinlik kapsamında, TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, 14 Eylül Cumartesi günü Aksaray’da gerçekleştirilecek yarışmaları yerinde izlemek üzere Tuz Gölü Hisar Atış Alanı'na gelecek. Yarışmaya katılan öğrenciler, kendi tasarladıkları roketlerle kıyasıya yarışırken, ilk aşamada, takımlar roketlerinin montajını tamamlayarak mühendislik bilgi ve becerilerini kullanarak performansı en üst düzeye çıkarmak için titizlikle çalıştı.  

Montajların ardından, yarışmacılar roketlerini Hisar Atış Alanı'nda fırlatarak büyük bir heyecan yaşarken, roketlerin başarılı bir şekilde fırlatılması, izleyicilere ve diğer katılımcılara etkileyici bir gösteri sundu.

“Roket Yarışmaları, Geleceğin Mühendisleri İçin Önemli Bir Fırsat Sunuyor”

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, etkinlikle ilgili açıklamalarda bulunarak, “TEKNOFEST’in bu yılki Roket Yarışmaları, gençlerimizin bilim ve teknolojiye olan ilgisini artırmakla kalmayıp, aynı zamanda onları geleceğin mühendisleri ve bilim insanları olarak yetiştirmek için önemli bir fırsat sunuyor. Türkiye’nin yerli ve milli ürünlerinin bu tür organizasyonlarda sergilenmesi, gençlerimizin yeteneklerini geliştirmelerine ve ülkemizin teknolojik ilerlemesine katkıda bulunmalarına büyük destek sağlıyor. Ayrıca, etkinliğimize katılarak bize destek veren ve gençlerimize ilham kaynağı olan Selçuk Bayraktar’a teşekkürlerimizi iletiyoruz.

Sayın Bayraktar’ın katkıları, bu tür organizasyonların başarısını artırıyor ve gençlerimize olan güveni pekiştiriyor. Kendisi, teknoloji ve mühendislik alanındaki vizyonu ve desteğiyle bu tür etkinliklerin önemini bir kez daha gözler önüne serdi” dedi. Haber Bülteni


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Maliye Harekete Geçti!Önceki Haber

Maliye Harekete Geçti!

“Süt Üreticilerini Patronlara Ezdirmeyin”Sonraki Haber

“Süt Üreticilerini Patronlara Ezdirmeyin...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar