Tarım Arazilerinin Verimliliği İçin Kop'tan Büyük Proje

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tarım Arazilerinin Verimliliği İçin Kop'tan Büyük Proje
KOP İdaresi Başkanlığı, toprak verimliliğini artırmak ve çiftçinin verimli tarım alanlarında üretim yapmasını sağlamak için önemli bir projeyi hayata geçirdi.

 Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bünyesindeki Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, tarım arazilerinde kimyasal gübre kullanımını azaltmak, toprağın organik madde miktarını artırmak ve çiftçilerin daha verimli tarım alanlarında üretim yapmaları sağlamak amacıyla önemli bir ıslah projesini yürürlüğe koydu.

Küçük ölçekli tarım arazilerine sahip 2 bin 200 çiftçinin doğrudan kullanabileceği katı gübre dağıtım araçları, düzenlenen hibe desteği programı kapsamında, üreticilere sunuldu. Konya’nın Ilgın İlçesinde yürütülen ‘KOP İle Topraklarımızda Organik Madde Miktarının Artırılması’ projesinde temin edilen tarımsal araçlar da düzenlenen törenle sahiplerine teslim edildi. Hibe teslim törenine Konya Milletvekili Orhan Erdem, KOP Başkanı Dr. Murat Karakoyunlu, İlçe Kaymakamı Aytekin Yılmaz, Konya İl Tarım ve Orman Müdürü Duran Seçen, Ilgın İlçe Tarım ve Orman Müdürü Veli Uğur ile çok sayıda sivil toplum kuruluş temsilcisi katılım sağladı.

“KOP Destekleri Çiftçiye Can Suyu Oluyor”

Konya Milletvekili Orhan Erdem, kamu aracılığı ile kırsalda gerçekleştirilen küçük dokunuşların büyük değerler ortaya koyduğunu belirterek, “Bugün burada uygulamaya koyduğumuz proje küçük üreticiler için çok önemli. Büyük işletme sahibi çiftçilerimiz bugün teslim töreni yapılan katı gübre dağıtım römorklarını kendi imkanları ile çok rahat alabilmekteler. Ancak bunu tek başına elde etme imkânı bulunmayan, küçük parçalı arazi yapısına sahibi üreticilerimiz ise ne yazık ki, bu nitelikteki teknik alet ve ekipmanları kullanma imkanına sahip değiller. Proje bu yönüyle de büyük önem taşıyor. Nitekim KOP İdaremiz tarafından yüzde 80 hibe desteği verilerek çiftçimizin kullanımına sunulan katı gübre dağıtım römorkörlerinin Ağalar, Balkı, Beykonak ve Bulcuk Tarımsal Kalkınma Kooperatifleri ve Ilgın Süt Üreticileri Birliği’mize teslim edilecek olması, bölgede yer alan tüm çiftçilerimizin bu hizmetten yararlanmalarını sağlayacak. Arazi büyüklüğü ne olursa olsun çiftçilerimiz, sahip olduğu yahut temin ettiği hayvan gübrelerini, ortak makine parkı kullanımı prensibine dayalı olarak, tarımsal kalkınma kooperatiflerimizin koordinasyonunda, kendi tarım arazilerinde kullanabilecekler” sözlerini kullandı.

“Amacımız Yerelde Planlama, Yerinde Destekleme”

KOP Bölge Kalkınma İdaresi'nin, 8 il ve 89 ilçede planlı bir kalkınma modelini uygulamaya koyduğunu ifade eden KOP Başkanı Dr. Murat Karakoyunlu ise “Amacı bölgesel kalkınmayı hedeflemek olan KOP İdaresi Başkanlığımız, tarımsal sulamadan beşerî sermayenin geliştirilmesine, kırsal kalkınmadan enerji, sanayi ve teknolojiye kadar, kalkınmayı esas alan her alanda hizmet vermektedir. Bu anlamda idaremizin, bölgemize ilave kaynak sağlamak açısından bulunduğu konum çok ama çok önemlidir” açıklamasını yaptı.

"Organik Üretimi Sağlayan Projeleri Önemsiyoruz"

Toplamda 35 projeyi hayata geçirdiklerini hatırlatan KOP Başkanı Karakoyunlu, “Beykonak, Gökçeyurt, Yukarıçiğil, Sebiller, Mahmuthisar, Dığrak, Barakmuslu ve Çatak bölgesinde gerçekleştirilen gölet ve sulama projeleri bölge tarımına büyük güç katıyor. İklim değişikliğinin etkilerini hissetmeye başladığımız bu günlerde toprağı koruyan, organik üretimi sağlayan bu projeleri önemsiyoruz. Bu projelerin geliştirilmesinde destekleri için başta Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mehmet Fatih Kacır olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyor, projelerimizin tüm halkımıza hayırlı olmasını diliyorum” sözlerine yer verdi. Haber Bülteni


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bankalar Müşterilerine Mesaj Atmaya BaşladıÖnceki Haber

Bankalar Müşterilerine Mesaj Atmaya Başl...

Jandarmadan Kaçak Kazı Yapanlara Suçüstü BaskınSonraki Haber

Jandarmadan Kaçak Kazı Yapanlara Suçüstü...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar