sabancı

“TARİHİMİZE SAHİP ÇIKARKEN AKSARAY’A YENİ BİR CAZİBE MERKEZİ KAZANDIRIYORUZ” 

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“TARİHİMİZE SAHİP ÇIKARKEN AKSARAY’A YENİ BİR CAZİBE MERKEZİ KAZANDIRIYORUZ” 
Tarihi zenginlikleriyle ön plana çıkan Selçuklu şehri Aksaray’da, geçmişin izlerini geleceğe taşımak adına yürütülen restorasyon çalışmaları hızla devam ediyor.

 Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in önderliğinde, Konya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü ile iş birliği içinde, restorasyon çalışmaları devam ediyor. 2. Kılıçaslan Kasrı’nda yürütülen restorasyon çalışmalarında da sona yaklaşıldı. 

Başkan Dinçer ve Vali Kumbuzoğlu, kasrın restorasyon çalışmalarını yerinde incelemek üzere ziyaret gerçekleştirdi. Çalışmaları değerlendiren Başkan Dinçer ve Vali Kumbuzoğlu, kısa süre içerisinde kasrın ziyaretçileri ağırlamaya başlayacağını belirtti.

2. Kılıçaslan Kasrı, Aksaray’a Vizyon Kazandıracak

Selçuklu dönemine ait olan ve büyük tarihi değere sahip 2. Kılıçaslan Kasrı, Aksaray’a yeni bir cazibe merkezi kazandırırken, aynı zamanda bölgenin turistik değerini de yükseltiyor. Projeye yapılan modern dokunuşla birlikte, bölgenin cazibesi artarken, yapılan düzenleme sonrasında birçok kişinin ziyarete gelmesi bekleniyor. Kasrın restorasyonunun yanı sıra, kasır çevresine Aksaray’a hâkim bir noktada yer alan modern bir kafeterya inşa ediliyor. Kafeterya sayesinde ziyaretçiler gezileri sırasında dinlenme fırsatı bulacak ve kuşbakışı izleyebilecek bir sosyal alana sahip olacaklar. Başkan Dinçer, kasrın çevresine yapılacak kafeteryanın, Aksaray’ın turizm açısından cazibe merkezi haline gelmesine katkıda bulunacağını dile getirerek, panoramik manzaranın ziyaretçilerin hoşuna gideceğini ve şehrin yeni bir vizyon kazanacağını belirtti.

“Bu Türk Projeler, Aksaray’ın Tarihi Kimliğini Koruyor”

Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu ise, “Bu tür projeler, Aksaray’ın hem tarihi kimliğini koruyor hem de sosyal yaşamını canlandırıyor. 2. Kılıçaslan Kasrı’na yapılacak olan kafeterya, ziyaretçilerin hem tarihî mirasa tanıklık etmesini hem de Aksaray’ın güzelliklerini yüksek bir noktadan izlemelerini sağlayacak” açıklamasında bulundu. Haber Bülteni


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
HUKUK MUHAKEMELERİNDE GİDER AVANSI VE ÜCRET TARİFELERİ DEĞİŞTİÖnceki Haber

HUKUK MUHAKEMELERİNDE GİDER AVANSI VE ÜC...

GİRESUN DEPLASMANINDA PAROLA 3 PUANSonraki Haber

GİRESUN DEPLASMANINDA PAROLA 3 PUAN

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar