“Süt Üreticilerini Patronlara Ezdirmeyin”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Süt Üreticilerini Patronlara Ezdirmeyin”
AK Parti Aksaray İGM Üyesi Necip Çeçen, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider’e süt üreticileri adına seslenerek, “Üreticiyi sanayiciye ezdiriyorlar” dedi.

 

Aksaray Ziraat Odası Toplantı Salonunda “Tarımsal Üretim Planlaması ve Yeni Destekleme Modeli” toplantısına katılarak Aksaraylı çiftçilere açıklamalarda bulunan Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider, açıklamaları sonrasında sözü çiftçilere bırakarak sorunlar ve talepleri dinledi. 

Süt Üreticisinin Derdini Tane Tane Anlattı

Toplantının soru-cevap kısmında söz alan AK Parti Aksaray İGM Üyesi ve Eskil Süt Birliği Kooperatif Başkanı Veteriner Hekim Necip Çeçen, süt üreticilerinin yaşadığı sorunları açık yüreklilikle Bakan Yardımcısı Gizligider’e anlatıp üreticilerin lehine kararlar alınıp alınmayacağını sordu. 

“Çiftçiler, Sermayenin Elinde Oyuncak Oldu”

Sütte fazlalık olduğunu ve para etmediğini söyleyen Çeçen, “Burada sermayenin elinde çiftçiler oyuncak oldu. Özellikle bu fabrikalar, süt fiyatları konusunda diledikleri spekülasyonları yapıyorlar. Şu anda litresi 13-14-15 liraya vermeye çalışıyoruz. Ama tutturabildikleri fiyatlardan alıyorlar. Alırken de üreticiye ciddi anlamda farklı mobbingler uyguluyorlar, çoğunun sütü telef oluyor. Süt Birliğinin bu konuda ciddi bir çalışması yok. Üreticiyi sanayiciye ezdiriyorlar. Bu konuda bakanlığın nasıl bir çalışması var? Süt üreticisine nasıl destek olacaksınız? Süt üreticisi ineklerini kesime gönderiyor. Bu konuda bakanlıktan destek bekliyoruz” ifadelerini kullandı. Bakan Yardımcısı Gizligider ise sütte yaşanan sorunların farkında olduklarını, bakanlık düzeyinde kurulan bir komisyonla süt üreticisi ve alıcılarıyla ilgili çalışma hazırlığı yaptıklarını söyleyerek, süt üreticisini sermayeye ezdirmeyeceklerinin altını çizdi. Özel Haber: Harun Atalay


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Teknofest Roket Yarışmaları, Büyük Heyecana Ev Sahipliği YapıyorÖnceki Haber

Teknofest Roket Yarışmaları, Büyük Heyec...

Aksaray’da Cami Avlusunda Yaşamına Son Verdi!Sonraki Haber

Aksaray’da Cami Avlusunda Yaşamına Son V...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar