Sürücüler Dikkat! O Tarihi Geçirirseniz Ceza Yiyebilirsiniz

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sürücüler Dikkat! O Tarihi Geçirirseniz Ceza Yiyebilirsiniz
Ehliyet süresi dolan sürücüler için süre azalıyor. Nüfus Müdürlükleri ve randevu sistemlerinde yoğunluk yaşanırken, ehliyetini yenilemeyenlere ceza verilecek.

 Milyonlarca sürücü için ehliyet yenileme sürecinde son tarihe sayılı zaman kaldı. Nüfus müdürlükleri ve randevu sistemlerinde yoğunluk başladı. Yetkililer, başvuruların son güne bırakılmaması konusunda vatandaşları uyardı. 

Karayolları Trafik Yönetmeliği'nin 1 Ocak 2016'da yürürlüğe giren geçici 10'uncu maddesi uyarınca sürücü belgelerini değiştirme işlemlerinin 5 yıl içerisinde tamamlanması gerekiyordu. Pandemiyle birlikte eski tip sürücü belgelerinin değiştirilme süresi 31 Aralık 2022’den 31 Aralık 2024’e uzatıldı.

Ehliyet Yenileme Ücreti Ne Kadar?

Eski tip sürücü belgeleri, 31 Aralık 2024'e kadar 13 lira değerli kağıt bedeli ve 2 lira vakıf payı ile indirimli olarak toplam 15 lira karşılığında yenisiyle değiştirilecek. 1 Ocak 2025'ten sonra eski tip sürücü belgelerini yenilemek isteyenlerin ise sürücü belgesi harç ücreti, değerli kağıt bedeli ile vakıf payı bedelini tam yatırmaları gerekecek. B sınıfı sürücü belgesi için ücret 5 bin 165 lira olarak belirlenmişti. 2025 yılı için yatırılması gereken tutar ise Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yeniden belirlenecek.

Ehliyet Yenileme Başvurusu Nasıl Yapılır?

Sürücü belgesini yenilemek isteyen vatandaşlar, Alo 199 Çağrı Merkezi, e-Devlet mobil uygulama veya "nvi.gov.tr" üzerinden randevu alarak gerekli evrakları tamamlayıp nüfus müdürlüklerine başvuruda bulunabilecek.

Ehliyet Yenileme İçin Gerekli Belgeler

Ehliyet yenilemek isteyenler, eski sürücü belgesini ibraz etmek durumunda olacak. 15 liralık ücret ödemesi, sağlık raporu, son 6 ay içinde çekilmiş biyometrik fotoğraf, Merkezi Nüfus İdaresi Sistemi’nden kayıtlı açık adreslerini bildirmeleri gerekiyor. Haber: Yakup Türk


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İşte Belediye Derincespor Karşısında İlk 11’imiz!Önceki Haber

İşte Belediye Derincespor Karşısında İlk...

Bakan Yerlikaya Açıkladı: 2,5 Milyon Araç DenetlendiSonraki Haber

Bakan Yerlikaya Açıkladı: 2,5 Milyon Ara...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar