Sultanhanı OSB 3 Bin 700 Kişiye Ekmek Kapısı Olacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Toplam yatırım bedeli 1 milyar 800 milyon TL olan yatırımların yapılabilmesi için Sultanhanı OSB'de 295 bin metrekare sanayi parseli, 27 yatırımcıya tahsis edildi.

Sultanhanı OSB'de Parseller Tahsis Edildi 

Toplam yatırım bedeli 1 milyar 800 milyon TL olan yatırımların yapılabilmesi için Sultanhanı OSB'de 295 bin metrekare sanayi parseli, 27 yatırımcıya tahsis edildi. 

Önce Aksaray'ın, ardından Türkiye'nin üretimine büyük katkı sağlayacak olan Sultanhanı Organize Sanayi Bölgesi'nde fabrikaların yükselmesi için yatırımcılara arsa tahsisi gerçekleştirildi. 27 yatırımcı, Sultanhanı OSB'deki sanayi parsellerini arsa tahsis töreni ile teslim aldı. Artık bölgede fabrikalar yükselmeye başlayacak.

 

"Bugün Sultanhanı ve Aksaray İçin Gurur Günü"

Sultanhanı ilçesi OSB'deki yatırımcılara arsa tahsis programında konuşan Sultanhanı Belediye Başkanı Fahri Solak, "Bugün Sultanhanı ve Aksaray için gurur günü. Kurulacak Organize Sanayi Bölgeleri, iş ve istihdam alanında bölgeye çok büyük katkı sağlayacak. Bir çalışmanın, iyi bir araştırmanın sonucunda bugün burada birlikte çok önemli bir güne tanıklık ediyoruz. Bu Organize Sanayi Bölgeleri ile birlikte şehir dışında farklı illerde yaşayan sanayici ve yatırımcılarımızın ilgisini çekerek, bölgemize yatırım yapmalarının mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

 

"OSB'mizin İlçemize ve Aksaray'ımıza Hayırlı Uğurlu Olmasını Temenni Ediyorum"

Bölgeye yatırım yapmak için müracaat eden yatırımcılara ayrı ayrı teşekkürlerini sunan Başkan Solak, "İlçemize Organize Sanayi kurulmasında başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere bir önceki Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank'a, ilimiz milletvekilleri ve il başkanımıza buradan teşekkür ediyorum. Bir önceki Valimiz Hamza Aydoğdu'ya emeklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Sayın Valimiz Mehmet Ali Kumbuzoğlu'na buralara kadar gelip bu önemli günde bizi yalnız bırakmadığı için teşekkür ediyorum. Organize Sanayi Bölgemizin ilçemize ve Aksaray'ımıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum" açıklamasında bulundu.

 

3 Bin 700 Kişinin İstihdam Edilmesi Bekleniyor

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu da törende açıklamalarda bulunarak, Aksaray Sultanhanı OSB’de yatırımlarına başlayacak yeni yatırımcılara sanayi parsellerinin tahsisini Sultanhanı OSB yönetimi kurulu olarak gerçekleştirdiklerini, toplam yatırım bedeli 1 milyar 800 milyon TL olan yatırımların hizmete alınması ile 3 bin 700 kişinin istihdam edilmesinin öngörüldüğünü dile getirdi.

 

"Aksaray Üretiyor, Türkiye Kazanıyor"

Tahsisi gerçekleştirilen parsellerde kısa sürede fabrika temellerinin atılmasını arzu ettiklerini ifade eden Kumbuzoğlu, "Üretime geçecek fabrikaların açılışlarını yaparak bu fabrikaların tüten bacalarını, insanlarımızın yüzündeki tebessümü görmek istiyoruz. OSB tam kapasite faaliyete geçtiğinde, 3700 kişi buralarda istihdam edilecek. Sultanhanı, göç alan bir merkez haline gelecek. Hızla büyüyüp gelişecek. Yatırım, üretim, istihdam ve ihracat bizi en çok heyecanlandıran, umutlandıran kavramlar. Burada hepsi var. Bu nedenle sloganımız belli; “Aksaray Üretiyor, Türkiye Kazanıyor" ifadelerini kullandı.

 

18 Arsa Tahsisi Daha Yapılacak

Yakın zamanda yaklaşık 305.000 M2’lik sanayi alanında 18 arsa tahsisi daha yapılacağını dile getiren Kumbuzoğlu, "Aksaray’ın üretim ve ticarette bir cazibe merkezi olması için bizlere inanan, güvenen; Aksaray’ın, Anadolu’nun parlayan bir yıldızı olmasında büyük katkıları olan başta çok değerli sayın bakanlarımız, milletvekillerimize bir önceki valimiz, Aksaray belediye başkanımız, Sultanhanı ilçe belediye başkanımız, tüm bürokratlarımız ve elini taşın altına koyan değerli yatırımcılarımıza teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun" açıklamasında bulundu. Haber: Kemal Onur Atalay

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Teknik Patron Yıldırım: "Bütün Motivasyonumuz Taraftarlarımızın Stadyumu Doldurması"Önceki Haber

Teknik Patron Yıldırım: "Bütün Motivasyo...

Başkan Yardımcısı Baydar, Belediye Başkan Aday AdayıSonraki Haber

Başkan Yardımcısı Baydar, Belediye Başka...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar