Sinek Ve Haşerelere Karşı İlaçlama Çalışmaları Arttı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sinek Ve Haşerelere Karşı İlaçlama Çalışmaları Arttı
Aksaray Belediyesi, şehir genelinde rutin olarak yürüttüğü sinek, sivrisinek, larva ve haşerelere karşı mücadele çalışmalarını Kurban Bayramı dolayısı ile artırdı. 

 Aksaray Belediyesi ekiplerince yürütülen ilaçlama çalışmaları, 6 araç üstü ve 12 mobil ekip tarafından gerçekleştiriliyor. Ekipler, şehir merkezinin yanı sıra 48 mahalleyi belirli periyodik aralıklarla hafta boyunca iki kez olmak üzere düzenli olarak ilaçlıyor.

Ekipler Sıkı Şekilde İlaçlama Çalışmalarını Yürütüyor

İlaçlama sürecinde, Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanmış, doğanın dengesini bozmayacak ve insan sağlığına zarar vermeyecek biyosidal ürünler kullanılıyor. Bu sayede çevre ve insan sağlığının korunması ön planda tutuluyor. Ekipler, araç üstü ekipmanlarla her gün 18.30-22.00 saatleri arasında sokak ilaçlaması gerçekleştirirken, vektör ve haşerelerin üremesine elverişli olan dere, kanal gibi su birikintilerinde larvalara karşı önleyici tedbirler de alınıyor. Öte yandan, oyun parkları ve dinlenme alanlarında sivrisineğe karşı önlem alınırken, şehir içi mazgallarda kemirgenlere karşı da etkin ilaçlama çalışmaları gerçekleştiriliyor. 

Doğaya Zararsız Şekilde İlaçlama Gerçekleştiriliyor

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, şehir genelinde insan ve çevre sağlığını tehdit eden haşerelere karşı mücadelenin kararlılıkla sürdüğünü ifade ederek, doğaya zararsız şekilde çalışmaların yürütüldüğünü belirtti. Vatandaşların da ilaçlama hizmeti taleplerini iletmek için Aksaray Belediyesi'nin 444 55 68 nolu çağrı merkezi numarası veya 0552 888 68 68 numaralı WhatsApp iletişim hattını kullanabilecekleri bildirildi.

Çöp ve Atıklar Bilinçsizce Atılmamalı

Aksaray Belediyesinin sinek ve haşerelere karşı yürüttüğü kapsamlı mücadelede belediye ekipleri, halk sağlığına zararlı haşerelerin çoğalmaması için vatandaşları da duyarlı olmaya davet etti. Belediye ekipleri özellikle Kurban Bayramı haftasında çöplerin ve kurban atıklarının bilinçsiz bir şekilde atılmaması için uyarıda bulundu. Haber Bülteni

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ihlara Cam Teras Yoğun İlgi GördüÖnceki Haber

Ihlara Cam Teras Yoğun İlgi Gördü

Çıktığı Gezinti Hayatının Sonu OlduSonraki Haber

Çıktığı Gezinti Hayatının Sonu Oldu

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar