Sevgi Diliyle Hafızalara Kazınan Yunus Emre, Bir Kez Daha Anıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sevgi Diliyle Hafızalara Kazınan Yunus Emre, Bir Kez Daha Anıldı
Aksaray ve Kırşehir sınırlarının birleştiği noktada anıt mezarı bulunan büyük Türk düşünürü Yunus Emre, gerçekleştirilen programla anıldı. 

 Aksaray ve Kırşehir Valiliği organizasyonuyla gerçekleştirilen programla; Türk düşünür, tasavvuf ve halk şairi Yunus Emre, iki şehrin sınırlarının buluştuğu noktada yer alan anıt mezarında anıldı. 

Organize edilen programda konuşmalar gerçekleştirildi, dualar okundu ve akabinde çilehane ziyaretinde bulunuldu.

“Dünya Yunus’u Anlasa Hiçbir Sorun Kalmaz”

Gerçekleştirilen etkinlikte açıklamalarda bulunan Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Türk-İslam coğrafyasında yıllar geçmesine rağmen Yunus Emre’nin her zaman konuşulan bir simge isim olduğunu ifade ederek, “Yunus'un gezdiği, yaşadığı ve ayak bastığı bu topraklarda hep birlikte anma etkinliği düzenliyoruz. Belki de Yunus'un şiirlerini yazdığı yerlerdeyiz. Yunus Emre her yerde aslında herkesin yüreğinde. Hepimiz aslında birer Yunus olabilsek. Dünya Yunus'u anlasa hiçbir sorun kalmaz. Bu topraklar çok kutsal topraklar. Yanı başımızda Ahi Evran Kırşehir'de, Hacı Bektaş-ı Veli Nevşehir'de, Yunus Emre ve Tapduk Emre burada. Bu topraklarda heyecan duymamak mümkün değil. Bu mekânı çok güzel bir şekilde yaptık. Burayı hep birlikte yaşamamız ve yaşatmamız gerekiyor. Yunus Emre'yi iyi anlamamız gerekiyor. Geleceğimizi emanet edeceğimiz sevgili gençlerle burayı iç içe yapmamız gerekiyor. Büyük Türk Mutasavvıfı Yunus Emre'ye Allah'tan rahmet diliyorum” sözlerini kullandı.

“Yunus Emre’ye Göre Hayatın Özü Sevgidir”

Kırşehir Valisi Murat Sefa Demiryürek ise Anadolu topraklarını fikirleriyle harmanlayarak kendilerine vatan olmasını sağlayan isimlerden birisinin de Yunus Emre olduğunu, kendisinin tasavvuf geleneğiyle yetiştiğini belirterek, “Yunus Emre, Tapduk Emre'nin dergahında 40 yıl pişti. Bu bölgede Yunus sevgi, aşk ve hoşgörünün en büyük mihmandarı oldu. Yunus'a göre hayatın özü sevgidir. Sevgisiz gönüllerin hep taştan farksız olduğunu dile getirmiş. İnsanları ayrılıklara sevk eden kin, nefret ve düşmanlık gibi olumsuz duyguları yok edecek olan yegâne varlığın sevgi olduğunu belirtmiştir” ifadelerini kullandı. 

“Yunus Emre, Anadolu İnsanına Halk Diliyle Ulaşmayı Tercih Etmiştir”

Türkçenin mimarlarından birisinin de Yunus Emre olduğunu hatırlatan Demiryürek, “İslam'daki tüm güzellikleri aşk süzgecinden geçirerek şiirlerine ve ilahilerine döken Yunus Emre, çağdaşlarının aksine Anadolu insanına anlaşılmayan ve karmaşık ifadelerle hitap etmek yerine halk diliyle ulaşmayı tercih etmiştir” dedi. Yapılan konuşmaların sonrasında program; Yunus Emre’nin hafızalarda yer edinen şiirlerinin okunmasıyla tamamlandı. Haber: Kemal Onur Atalay


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Teknik Direktör Yıldırım: “Zorlu Bir Sürece Giriyoruz, Yukarı Sıralardaki Takımlarla Oynayacağız”Önceki Haber

Teknik Direktör Yıldırım: “Zorlu Bir Sür...

Üçüncü Doz Aşı Sayesinde Şap Vakalarında Büyük DüşüşSonraki Haber

Üçüncü Doz Aşı Sayesinde Şap Vakalarında...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar