Sanayi Esnafı Akşener'e Dert Yandı: İşyeri Kiraları 130-140 Bin Lira, Durum Kritik!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sanayi Esnafı Akşener'e Dert Yandı: İşyeri Kiraları 130-140 Bin Lira, Durum Kritik!
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Aksaray’da sanayi esnafının sorunlarını dinledi. Akşener'e dert yanan bir vatandaş, "Kiralar, büyükşehirlerle yarışıyor. İnanılmaz bir konut sıkıntısı var. Bütün gelirler enflasyonun altında kaldı" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Aksaray sanayi sitesi esnafını ziyaret ederek sorunlarını dinledi. Alım gücünün düşük olduğunu söyleyen esnaf, işyeri kiralarından dert yanarak, 2024'ün çok daha kötü geçeceğini düşündüklerini ifade etti.

 

"Alım Gücü Düşük, Kimse Sanayiye Girmiyor"

Sanayi sitesi esnafı, İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'e, "Alım gücü düşük, kimse sanayiye girmiyor" diyerek yaşadığı durumdan dert yandı.

 

"2024'ün Daha Kötü Olacağı Söyleniyor"

Başka bir esnaf ise kiraların yüksekliğini eleştirerek, "Kiralar, büyükşehirlerle yarışıyor. İnanılmaz bir konut sıkıntısı var. Bütün gelirler enflasyonun altında kaldı. Burada konuşulan ortak sorunlar: Bu BAĞ-KUR primleri nasıl ödenecek. Sanayide, çoğu ödemiyor. Stopajlar, gelir verileri… Çoğunun iş yeri kira… İnsanlar kira ne belirlenirse, ona boyun eğmek zorunda kaldı. Çok kritik bir durum var. Tam bir belirsizlik. 2024’ün daha kötü olacağı söyleniyor. İşletmeler işçi çıkarmayı, küçülmeyi düşünüyor. İdare edebilirse iki-üç ay daha, ondan sonra ne olacak belli değil. Seçime kadar denilip, oyalanıyor. Herkes ev kiralarını konuşuyor, iş yeri kiraları ile ilgili konuşulan hiçbir şey yok. Ortalama 130-140 bin lira" açıklamasında bulundu.

 

Vatandaş Artık Ev Alma Hayali Kurmuyor

Bir işçiye ev alma hayali kurup kurmadığı yönünde soru soran Meral Akşener, "Daha öncesinde vardı, ama şu an için öyle bir imkanımız yok" yanıtını aldı. Haber: Kemal Onur Atalay

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Meral Akşener'den Aksaraylı Şehit Ailesine ZiyaretÖnceki Haber

Meral Akşener'den Aksaraylı Şehit Ailesi...

“Gol Üreten Bir Takım Oluşturacağız!”Sonraki Haber

“Gol Üreten Bir Takım Oluşturacağız!”

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar