Şampiyonluk İçin Aksaray'dan Pedal Çevirdiler

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aksaray’da gerçekleştirilen Türkiye Bisiklet Yol Şampiyonası’nda, 286 sporcu şampiyonluk yarışında kilometrelerce pedal çevirdi.

 

Aksaray’da Türkiye Bisiklet Federasyonu ile Aksaray Üniversitesi ve Aksaray Gençlik Spor Hizmetler Müdürlüğü organizasyonuyla Türkiye Bisiklet Yol Şampiyonası, 21-22 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirildi. Elit Erkekler, Büyük Kadınlar, U23&U19 Erkekler, U17&U16 Kadınlar etabında 25 takım 286 sporcu pedal çevirdi. 

3 Günlük Maraton Yapıldı

Büyük Erkekler kategorisinde yarışmacılar 21 Haziran Cuma günü 46 kilometre, U23’te 46, Genç Erkeklerde 40, Büyük Kadınlarda 36, Genç Kadınlarda 30, U17 Kız kategorisinde 26 ve U15 Kız kategorisinde 20 kilometre yol kat etti. 

22 Haziran Cumartesi günü ise U23 Erkekler 142, Genç Kadınlar 55, U17 Kız kategorisi yarışmacıları 40, U15 36 kilometre yol kat etti. 23 Haziran Pazar günü ise U19 Erkekler 96, Elit Erkekler 154 ve Elit Kadınlar 74 kilometre mesafe kat etti. Dereceye giren bisikletçilere, İl Özel idaresinde düzenlenen törende madalyaları takdim edildi. 

“Bisiklet Sporunda Aksaray Çok Uygun”

Yarışmaya dair açıklamalarda bulunan Türkiye Bisiklet Federasyonu Teknik Kurul Üyesi ve Bisiklet Antrenörü Mehmet Bozdemir, “Kocaeli’nden geliyoruz, bisiklet antrenörüyüm. 2024 yılı Türkiye büyükler, gençler ve yıldızlar şampiyonasını Aksaray’a karşı yaptık. Bir yıllık Türkiye şampiyonu unvanını aldılar.  Türkiye’nin her yerinden gelen sporcular yarıştı. Aksaray ili de bize ev sahipliği yaptı. Valiliğimize, il spor müdürlüğümüze, belediyemize ve ASÜ Spor Akademisi’ne teşekkür ediyoruz. Bisiklet sporunda Aksaray çok uygun, yollar mükemmeldi, trafik yoğunluğu yoktu, parkur çeşitliliği çok. Bu Aksaray’da 4. yarışımız” dedi.

“Van Gölü Kirlenmesin İstiyoruz, Bu Sebepten Dolayı Buradayız”

Van’dan Aksaray’a yarış için gelen Adem Aslan da açıklamasında, "Van’da göl havzasında oluşan kuraklık ve temizlik için bir takım oluşturduk. 3 gündür yarışlara katılıyoruz, küçük etaplarla başladık. Van Gölü kirlenmesin istiyoruz, bu sebepten dolayı buradayız” sözlerini kullandı.

Sporcu Ensar Polater, “Doğu Anadolu’nun tek takımı Van Gölü Canavarları takım sporcusuyum. Genç erkek kategorisinde yer alıyoruz. Yarışımızı gerçekleştirdik, burada kuru bir sıcak vardı ama güzel bir yarış oldu, emeği geçen herkese teşekkür ederiz” dedi. Haber: Harun Atalay


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bir Acı Reçete De Çiftçiye! “Geçim Sıkıntısı Daha Da Artacak”Önceki Haber

Bir Acı Reçete De Çiftçiye! “Geçim Sıkın...

Çatıdan Gelen Sesi Duyan Esnaflar, Hayat KurtardıSonraki Haber

Çatıdan Gelen Sesi Duyan Esnaflar, Hayat...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar