<p> Dokuzuncu kez Avrupa Şampiyonu olan ve Dünya Güreş Birliği’nin “En Başarılı Güreşçi” olarak seçtiği Milli Sporcu Rıza Kayaalp, Aksaray Üniversitesi (ASÜ) öğrencileriyle bir araya geldi.</p>
Kendisi de bir ASÜ mezunu olan Kayaalp, “Kariyer Günleri” etkinliği çerçevesinde gerçekleştirdiği söyleşide, antrenmanlarından şampiyonluklara, ASÜ hatıralarından Türkiye’de sporun geleceğine kadar geniş bir alanda önemli açıklamalar yaptı. ASÜ Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İbrahim Şahin moderatörlüğündeki söyleşide Aksaray’ın kendisinde çok önemli bir yeri olduğunu belirten Kayaalp, “Güreşçi olmayı 7 yaşında istedim. Vücut yapım ve yeteneğim bu yöndeydi. Güreşe başladığım ilk günden beri, kazanmak ve başarmak hedefindeyim. Hep bu hedefle çalıştım. 2006 yılında ASÜ’de üniversite eğitimine başladım. Bu nedenle Aksaray’ın benim kalbimde her zaman özel bir yeri var. ASÜ’deki -iki yıl uzatmalı şekilde- altı yılım çok güzel geçti” dedi. Okulun uzamasının Güreş Dersi nedeniyle olduğunu da esprili bir dille anlatan Rıza Kayaalp, “Aslında derslerim bitmişti. Ama Üniversite Olimpiyatlarına katılmak gerekiyordu. Güreş Dersinde İbrahim Hocamın gösterdiği bazı teknikleri yapamadım ve o dersten kaldım. Neticede okul uzadı...” dedi.
Çalışmanıza Güveniyorsanız Korku Ortadan Kalkar
Son şampiyonluğun hikayesini anlatan ve motivasyon kaynaklarından söz eden Rıza Kayaalp, “Ben yaptığım işi çok seviyorum. Güreşi, bu işe başladığım ilk günden bile daha çok seviyorum. İstiklal Marşımızı uluslararası platformlarda okumak ve okutmak benim için en büyük makam. Bunun sevinci tarif edilemez. Bu duyguyu üst üste yaşamak ve milletimize yaşatmak çok büyük bir gurur. Üst üste dokuz şampiyonluk tarihte yok. Grekoromen stil oldukça zor. Bu stilde ayak kullanılmadığı için puan almak da bir hayli güç. Bu istikrarın korunması, çok çalışmayı gerektiriyor. Sorumluluklarınızı bilerek ve ülkenizi düşünerek bu yolda ilerlemek çok önemli. Allah bize bir yetenek vermişse, biz de bunu ülkemiz için sonuna kadar kullanmalıyız. Ben, hep bu düşüncelerle ilerledim” dedi.
Her Antrenmanda 3-4 Kilogram Ter Döküyorum
Kayaalp, sohbetinin son bölümünde, sporla ilgilenen gençlere şunları tavsiye etti: “Genç sporcularımız, ülkelerini, İstiklal Marşlarını okutmayı ve ailelerini düşünerek çalışsınlar. İdeal sahibi olarak yola devam etmek gerekiyor. Sabretmek ve karamsarlıktan uzak durmak da önemli. Çalışmaktan kaçınmayın; çünkü çalışmak sizin kendi geleceğinizle doğrudan ilgili. Üniversite sonrasında arkadaşlarımız çeşitli yerlerde görev alacaklar. Bu noktalara gelen arkadaşlar, gençlerimizi geliştirmek için gayret göstersinler. Beden Eğitimi derslerinin boş ders gibi algılanması son derece yanlış. Mezun olacak arkadaşlarımız bu alanda çalıştıklarında çok iyi gözlemci olsunlar. Ülkemizin geleceğinde başarılar elde edecek sporcular yetiştirmek için çok çalışmamız gerekiyor...”
Etkinlikte, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayhan Özçifçi ve Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hikmet Ün de kısa birer konuşma yaptılar. Soruların cevaplamasının ardından çiçek, belge ve hediye takdimiyle söyleşi sona erdi. Etkinliği Belediye Başkan Vekili Osman Koçak, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cüneyt Alkan, akademisyenler ve öğrenciler takip etti.Asü Basın
Yorum Yazın