“Sahip Olduğumuz Onurlu, Şerefli Ve Özgür Hayatımızı Bu Zafere Borçluyuz”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Sahip Olduğumuz Onurlu, Şerefli Ve Özgür Hayatımızı Bu Zafere Borçluyuz”
Türkiye’nin bağımsızlığı yolunda önemli bir kilometre taşı olan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. yıl dönümü kapsamında birçok etkinlik gerçekleştirildi. Aksaray Valiliği ev sahipliğinde bu özel günün anlam ve önemine yönelik olarak 30 Ağustos Zafer Bayramı resepsiyon düzenledi.

 

Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu ve Aksaray Valiliği ev sahipliğinde Anadolu Turizm Otelcilik Okulu bahçesinde düzenlenen resepsiyona; protokol mensupları, askerî erkan, sivil toplum örgütleri başkanları, siyasi parti il temsilcileri, Milletvekili Hüseyin Altınsoy, Turan Yaldır, Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer ve çok sayıda davetli ile basın mensupları katıldı.

Anadolu'nun Türkiye’ye yurt olduğunun perçinlendiği büyük zaferin 102. yıl dönümü resepsiyonu; Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları için saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. 

“Özgür Hayatımızı Bu Zafere Borçluyuz”

Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu, resepsiyona katılan davetli misafirlerin masalarını dolaşarak 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutladı. Programda açıklamalarda bulunan Vali Kumbuzoğlu, “Bugün, gerçekten çok gururluyuz. Çünkü sahip olduğumuz onurlu, şerefli ve özgür hayatımızı bu zafere borçluyuz. Malazgirt’ten bu yana Anadolu Türk tarihinde, kendinden önceki tüm zaferleri anlamlı kılan savaş, 30 Ağustos Zaferi’dir. Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman ordumuzun her bir neferine şükranlarımı sunarak başlamak istiyorum. Onları rahmet ve minnetle yad ediyorum” ifadelerini kullandı.

“Birlik ve Beraberlik İçinde Yaşadıkça, Onların Ruhları Şad Olacaktır”

Türk milletinin birlik ve beraberlik içerisinde olduğu müddetçe her zaman güçlü bir millet olduğunun altını çizen Vali Kumbuzoğlu, “Bu kutlu emanete sahip çıktıkça, ay yıldızlı al bayrağı dalgalandırıp, onun gölgesinde yediden yetmişe birlik ve beraberlik içinde yaşadıkça, onların ruhları şad olacaktır. Aksaray, adeta kırmızı ve beyaza bürünmüş, Zafer Bayramı’nın coşkusu gönülleri sarmış durumda. Aksaray bu yönüyle örnek bir şehir. Allah, birliğimizi, dirliğimizi daim kılsın inşallah” dedi.

“Bize ‘Türk Gibi Güçlü’ Sözünü Söyletmek Yakışır”

Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Vatanını en çok seven, işini en iyi yapandır” sözüne vurgu yapan Kumbuzoğlu, “Bize atalet, tembellik yakışmaz! Bize rehavet, gaflet yakışmaz! Bize ayrılık, gayrılık yakışmaz! Bize çalışmak, bir olmak, iri olmak, diri olmak yakışır. Muasır medeniyetler seviyesine çıkmak yakışır. Bize, ‘Türk gibi güçlü’ sözünü söyletmek yakışır” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

Konuşmanın ardından Vali Kumbuzoğlu; Onuncu Yıl Marşı eşliğinde Büyük Zafer'in 102. yıl dönümü pastasını Belediye Başkanı Dinçer ve protokol mensupları ile birlikte kesti. Davetliler de ellerinde Türk bayraklarıyla birlikte marşa eşlik ederek coşkuya ortak oldu. Haber: Harun Atalay


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İlk Ders Zili Onlar İçin ÇalacakÖnceki Haber

İlk Ders Zili Onlar İçin Çalacak

Ligdeki İlk Maçta Aksarayspor’un İlk 11’i Belli Oldu!Sonraki Haber

Ligdeki İlk Maçta Aksarayspor’un İlk 11’...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar