“Sağlıklı Yaşam Ve Uzun Ömür İçin Süt Ve Süt Ürünleri Tüketiniz”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Sağlıklı Yaşam Ve Uzun Ömür İçin Süt Ve Süt Ürünleri Tüketiniz”
ADSYB Başkanı Bekir Kayan, 1 Haziran Dünya Süt Günü’ne özel açıklama yaparak, “Sağlıklı yaşam ve uzun ömür için; daha çok süt ve süt ürünleri tüketiniz” dedi.

 Her yıl 1 Haziran günü Dünya Süt Günü olarak kutlanıyor. Bugüne özel olarak Damızlık Sığır Yetiştiriciler Birliği (ADSYB) Başkanı Bekir Kayan, açıklamalarda bulunarak, sütün önemine değindi. 

“Süt, İnsan Sağlığı Açısından Büyük Önem Taşıyor”

Her yaşta insanın süt içme alışkanlığı kazanması, süt üretiminin artması ve bu konuda toplumun bilinçlenmesi için 1 Haziran Dünya Süt Günü’nün kutlandığını ifade eden Başkan Kayan, "Süt, insan sağlığı açısından büyük önem taşıyor. Sağlıklı beslenmek için insan yaşamının her evresinde süt gereklidir. Süt, dünyaya gelen insanoğlunun ve diğer bazı canlıların ilk tattığı ve hayatının ilk besini, bebeğin maması, gencin enerjisi, yaşlının sağlığıdır. Tıpkı süt gibi sütten elde edilen ürünlerde peynir, yoğurt, ayran, tereyağı vb. tartışılmaz aynı değerdedir” dedi.

“Sağlıklı Yaşam ve Uzun Ömür İçin; Daha Çok Süt ve Süt Ürünleri Tüketin”

İnsan sağlığı için gerekli olan kalsiyumun temel kaynağının süt ve süt ürünleri olduğunu ifade eden Kayan, “Beslenmemizin temel kalsiyum kaynağını süt ve süt ürünleri oluşturur. Süt grubu besinler; protein, kalsiyum, B2 vitamini ve B12 vitamini başta olmak üzere birçok besin öğesinin önemli kaynağıdır. Kalsiyum; kemik-diş sağlığının devamı ve gençlik döneminde kemik mineral içeriğinin desteklenmesinde rol alan en önemli öğedir. Süt ve süt ürünlerinin içerdiği protein, her yaş grubunda vücudun çalışması; çocukluk döneminde büyüme, yetişkinlikte ise doku onarımının sağlanması için gereklidir. Sonuç olarak sağlıklı yaşam ve uzun ömür için; daha çok süt ve süt ürünleri tüketiniz. Sütün üretimden sofraya gelene kadar tüm aşamalarının kontrollü ve güvenilir olmasının büyük önem taşıyor" açıklamasında bulundu. Haber: Sedef Nazlı


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
TSK Personeline Tiktok Yasağı GeldiÖnceki Haber

TSK Personeline Tiktok Yasağı Geldi

Göktaş Ve Köse Ailesinin En Mutlu GünüSonraki Haber

Göktaş Ve Köse Ailesinin En Mutlu Günü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar