Sağlıkçılar İçin Yeni Dönem: Türk Sağlık-Sen Davayı Kazandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sağlıkçılar İçin Yeni Dönem: Türk Sağlık-Sen Davayı Kazandı
Türk Sağlık -Sen’in mahkemeye itirazı üzerine sağlıkçı iç atamaları, artık Valilik tarafından gerçekleştirilecek. 

 İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü, Türk Sağlık Sağlık-Sen üyesi bir hemşirenin görev yerini değiştirmişti. Bu değişikliğin ardından Türk Sağlık-Sen de dava açtı ve artık atama yetkisi Valiliğe geçti. 

“Türk Sağlık-Sen İçin Tarihi Bir Zafer”

Aksaray Sağlık-Sen Başkanı Taner Kara, gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulunarak, “İstanbul’da Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapan hemşire üyemizin İl Sağlık Müdürlüğü’nün kararıyla görev yerinin Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma hastanesi olarak belirlenmesi üzerine sendikamız tarafından dava açılmıştı. Türk Sağlık-Sen için tarihi bir zafer. Türk Sağlık-Sen tarafından açılan davada sağlık sektöründeki iç atamaları denetleme yetkisine itiraz etti. Mahkeme, Türk Sağlık-Sen lehine karar vererek, iç atamalarda artık valilerin tek yetkiye sahip olacağını açıkladı” dedi.

“Bu Hukuki Zaferde Önemli Bir Rol Oynamanın Gururunu Yaşıyoruz”

Alınan kararın sağlık sektöründe önemli bir güç değişimi yarattığını ifade eden Kara, “Bu karar, atamaların adil ve şeffaf bir şekilde yapılmasını sağlıyor. Türk Sağlık-Sen, sağlık çalışanlarının ve Türk kamuoyunun yararına olacak bu hukuki zaferde önemli bir rol oynamanın gururunu yaşıyor. Mahkemenin, valilerin sağlık sektöründe kurum içi atama yapma haklarını destekleme kararından büyük heyecan duyuyoruz. Bu karar, atamaların siyaset veya kişisel bağlantılardan ziyade liyakat ve vasıflara göre yapılmasını sağlamaya yardımcı olacaktır. Türkiye'de sağlık çalışanlarının haklarını korumak ve sağlık hizmetlerinin kalitesini artırmak için çabalarımızı sürdürmeye kararlıyız” ifadelerini kullandı.

Türk Sağlık-Sen haklarını savunmaya kararlılıkla devam ediyor ve edecektir. 

Başkan Kara, Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle il sağlık müdürlerine de il içi atama ve görevlendirme yetkisi verildiğini fakat söz konusu kararnamenin 5442 Sayılı Kanuna aykırı hususlar içerdiğine vurgu yapıldı.  Uyuşmazlıkta Kararnamenin üst normu olan 5442 Sayılı Kanun’un uygulanması gerektiği belirtildi. Mahkeme memurların il içi görevlendirme ve atamaların vali tarafından yapılacağının emredici düzenleme olduğuna hükmederek üyemizin görevlendirilmesi ile ilgili İl Sağlık Müdürü tarafından tesis edilen işlemin hukuka uygun bulunmadığına karar vererek söz konusu işlemi iptal etti” açıklamasını yaptı. Haber: Yakup Türk


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
“9 Belediyemiz Var, Sağlık Ve Güzelyurt’u Da Kazanarak 11 Yapıp Takımı Kuracağız”Önceki Haber

“9 Belediyemiz Var, Sağlık Ve Güzelyurt’...

TSK Personeline Tiktok Yasağı GeldiSonraki Haber

TSK Personeline Tiktok Yasağı Geldi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar