"PATATES ÜRETİCİSİ MALİYETLER NEDENİYLE BORÇLARINI ÖDEYEMEME KORKUSU YAŞAMAYA BAŞLADI”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
"PATATES ÜRETİCİSİ MALİYETLER NEDENİYLE BORÇLARINI ÖDEYEMEME KORKUSU YAŞAMAYA BAŞLADI”
Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, patates hasadı sürerken, çiftçilerin yaşadığı sorunlara dikkat çekerek, “Artan maliyetler nedeniyle üreticilerimiz borçlarını ödeyememe korkusu yaşamaya başladı” dedi.

 Aksaray’da başlayan patates hasadı devam ederken, patates üreticileri ciddi sıkıntılarla karşı karşıya kalmaya devam ediyor. Çiftçinin zarar ettiğini ifade eden Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, üreticilerin yaşadığı sıkıntılara dikkat çekerek, yetkililere çağrıda bulundu. 

“Üreticilerimiz Patatesi 4,7 Liraya Satarken, Tüketici 3 Katına Satın Alıyor”

Üreticilerin hem kışlık patates satmak hem de tüketmek için sabah erken saatlerde tarlaya gittiğini ifade eden Başkan Koçak, “Konuyla alakalı olarak Türkiye İstatistik Kurumu bitkisel üretim 1. tahmin verilerine göre; patates üretiminin bir önceki yıla göre yüzde 14 oranında artarak 6,5 milyon tona çıkacağı tahmin ediliyor. Edindiğimiz bilgiye göre ise bu artışın daha da fazla olacağını tahmin ediyoruz. Geçtiğimiz yıl patateste yeterlilik derecesi yüzde 103,6 olarak gerçekleşti. Bunun yanı sıra bu yıl geçen yıla göre yaklaşık 1,5 milyon ton fazla patates üretimi olacağı tahmin ediliyor. Geçen yıl eylül ayında patateste üretici fiyatı ortalama 9,5 lira iken, bu yıl yaklaşık yüzde 50 oranında düşüşle 4,7 lira seviyesine geriledi. Üreticilerimiz patatesi 4,7 liraya satarken tüketici marketten 3 katı fiyatına satın alıyor” dedi.

“Artan Maliyetler Nedeniyle Üreticilerimiz Borçlarını Ödeyememe Korkusu Yaşamaya Başladı”

Kışlık patates için depo ve işçilik giderlerinin artmaya devam ettiğini ifade eden Koçak, “Artan maliyetler nedeniyle üreticilerimiz borçlarını ödeyememe korkusu yaşamaya başladı. Patates üreticilerimiz, arzda yaşanan bu artış sonucu fiyatların daha fazla düşmesi endişesini taşıyor.  Devlet eliyle yapılacak patates alımlarında, üreticilere verilecek her türlü hizmette Ziraat Odaları’na da görev verilmelidir” sözlerini kullandı. Haber: Kemal Onur Atalay


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
SÜRÜCÜLER DİKKAT! TRAFİK CEZALARINA ZAM YOLDAÖnceki Haber

SÜRÜCÜLER DİKKAT! TRAFİK CEZALARINA ZAM...

3. Geleneksel Bağ Bozumu Ve Pekmez Festivali’ne İçin Gün SayıyorSonraki Haber

3. Geleneksel Bağ Bozumu Ve Pekmez Festi...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar