Örnek Projelerle Kamuda Tasarrufa Destek Oluyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Örnek Projelerle Kamuda Tasarrufa Destek Oluyor
Aksaray Belediyesi, kamuda tasarruf paketine yenilikçi projeler ve sistemlerle destek verirken, bu konuda Belediye Başkanı Dinçer de, “Şehrimizin tüm kaynakları bizim için değerlidir” dedi.

 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in 13 Mayıs'ta ayrıntılarını kamuoyuyla paylaştığı 'Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi'ne, Aksaray Belediyesi de yenilikçi projeler ve sistemlerle destek veriyor.

Şehrin kaynaklarını en ekonomik ve verimli şekilde kullanarak istikrarlı büyümeye katkı sağlamak için yenilikçi projeler ve sistemler geliştiren Aksaray Belediyesi, belediye bütçesinden giderleri azaltarak elde edilen gelirin halkın hizmetlerinde kullanılması için enerji alanında yatırımlar yaptı. Aksaray Belediyesi tarafından hizmete sunulan Kapalı Pazar alanlarının çatısına yerleştirdiği GES sistemleri ile belediye bütçesinden giden enerji maliyetlerini düşürdü.

Güneş Enerji Santrali ile 15 Milyon TL Bütçede Kaldı

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in üretim projeleri arasında yer alan Salı Pazarı çatısına kurulan Güneş Enerji Santrali (GES), 2020 yılı içinde devreye alınmıştı. Güneş Enerji Santrali’nde elektrik üretimi devam ederken, bu proje ile yaklaşık 15 milyon TL değerindeki enerji gideri bütçede kaldı ve oluşturulan bu kaynak vatandaşların hizmetine aktarıldı.

Kuru Peyzaj ile Su Tasarrufu Yapılıyor

Belediyeye ait atıl vaziyette bulunan tarım alanlarına arpa, nohut gibi iklim şartlarına uyum sağlayan tarım ürünleri ekilmesini ve bunların hasat edilmesinin ardından elde edilen gelirin sosyal yardım işlerinde kullanılmasını sağlayan Dinçer, çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışmalarında da kuru peyzaj malzemesi kullanılması talimatı vererek su tasarrufu yapılmasına destek oldu.

Şehirde birçok kavşakta renkli dolomit ve podima taşlarla görsel olarak modern kavşak uygulamasını sürdüren belediye ekipleri, renkli çakıl taşları ve cüruflarla orta refüjleri süslemeye başladı. Su tasarrufuna azami ölçüde katkı sağlayan yeni orta refüj düzenlemesi, peyzaj düzenlemelerinde de yaygın şekilde kullanılmaya başlandı. Bu uygulama ile yeşil alanların sulanmasında harcanan su, enerji ve personel giderlerinden yüzde 25 oranında tasarruf sağlandı. Kent estetiği ve enerji tasarrufu göz önünde bulundurularak yapılan teknolojik donanımlı tasarruflu led aydınlatmalar sayesinde az enerji kullanılarak daha çok aydınlanma sağlanacak. Yüzde 60 enerji tasarruflu LED aydınlatmalar aynı zamanda daha fazla ışık sağlıyor. Haber Bülteni


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Aksaraylıları "Onurlu Yaşam İçin" Büyük Emekli Mitingine Davet EttiÖnceki Haber

Aksaraylıları "Onurlu Yaşam İçin" Büyük...

Kaza Tespit Tutanaklarında Yeni Dönem BaşlıyorSonraki Haber

Kaza Tespit Tutanaklarında Yeni Dönem Ba...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar