Okulların İyileştirilmesi İçin Hükümet Düğmeye Bastı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Okulların İyileştirilmesi İçin Hükümet Düğmeye Bastı
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Çalışma Bakanlığı'nın 30 bin ilave temizlik personeli istihdam hakkı tanıyacağını belirterek okullardaki sorunun çözüleceğini açıkladı. 

 Yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla okulların temizlik sorunu gündeme gelmeye başladı. Eksik temizlik personeli nedeniyle okullar da velilerden eleman istihdam etmek için maddi destek talep etmeye başladı. Bazı okullarda ise veliler dönüşümlü olarak sınıfları temizlemeye başladı. Yaşanan kriz sonrasında Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ilerleyen haftalarda sorunun ortadan kalkacağını söyledi.  

“Gelecek Hafta İlave Personel ile Sorunu Çözeceğiz”

Konuk olduğu programda açıklamalarda bulunan Bakan Tekin, “Taşeronlar kadroya geçtikten sonra sorun başladı. 120 bin personel yarı zamanlı görevlendirildi. Bu projeye iş gücü uyum projesine başvuru çok sınırlı kaldı. 120 bin istihdam alanı oluşturulmasına rağmen yüzde 25'i anca doldurulabildi. Bu talep eksikliklerinden dolayı okullarımızda böyle bir sıkıntı ortaya çıktı. Pazartesi itibarıyla Çarşamba günü 30 bin temizlik personeli alınacak. Gelecek hafta ilave personel ile sorunu çözeceğiz” ifadelerini kullandı.

“Her Bir Okul Risk Grubu İtibarıyla 65 Bin Okul Tasnif Edilmiş Durumda”

Okullarda kayıt parası istenmesi durumunda velilerin İl Milli Eğitim Müdürlüğüne başvurmasını talep eden Tekin, “Güvenlik konusunu biz İçişleri Bakanlığı'yla birlikte yürütüyoruz.

Okullardaki risk durumlarına göre valilikler üzerinden yürütüyoruz. Her bir okul risk grubu itibarıyla 65 bin okul tasnif edilmiş durumda. MEB olarak güvenlik bizim alanımız değil.

Biz riskleri valiliklerle paylaşıyoruz. Okullarımızın büyük çoğunluğunda güvenlik kamerası işlevsel” açıklamasında bulundu. Haber: Yakup Türk


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kayıt Dışı Ekonomiyle Mücadelede Yeni Dönem Başlıyor!Önceki Haber

Kayıt Dışı Ekonomiyle Mücadelede Yeni Dö...

İşte Belediye Derincespor Karşısında İlk 11’imiz!Sonraki Haber

İşte Belediye Derincespor Karşısında İlk...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar