Öğretmenin Din Düşmanlığı Yaptığı Kumpası Tutmadı 

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Öğretmenin Din Düşmanlığı Yaptığı Kumpası Tutmadı 
Aksaray 15 Temmuz Ortaokulu Müdür Yardımcısı A.K.’nin, okulun İnkılap Tarihi Öğretmeni G.Ö.’nün din düşmanlığı yaptığı gerekçesiyle hakkında soruşturma açıldığı yönündeki iddiaları asılsız çıktı. 

 Aksaray 15 Temmuz Ortaokulu Müdür Yardımcısı A.K., İnkılap Tarihi Öğretmeni G.Ö.’nün din düşmanlığı yaptığı gerekçesiyle hakkında şikayet olduğunu, öğrencilerin ve ailelerinin şikayeti üzerine İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından soruşturma başlatıldığını iddia etmişti.  

Anadolu Ekspres Gazetesi’nde “Aksaray 15 Temmuz Ortaokulu’nda Skandal İddialar!” yayınlamış olduğumuz haber, şehir kamuoyunda gündem olurken, iddialar üzerine soruşturma kapsamı da genişletilmişti. Müdür Yardımcısı A.K.’nin öğretmenlerin not girme sistemine giriş yaparak okula gelmeyen öğrencilere yüksek puan vererek dersten geçirdiğinin ortaya çıkmasıyla birlikte, bu duruma itiraz eden İnkılap Tarihi Öğretmeni G.Ö.’nün olaya tepki gösterdiği ve ardından öğretmen hakkında soruşturma açıldığı öğrenilmişti.

Öğrencilerin Cesur Davranışı Gerçekleri Ortaya Çıkarmıştı 

Konu hakkında Milli Eğitim Müdürlüğü, iki müfettiş görevlendirirken, yapılan soruşturmada edinilen bilgilere göre, 16 öğrencinin ifadesine başvuruldu. Bu olayın öncesinde rehber öğretmenine başvuran 8/K öğrencileri, “Öğretmenimiz nerede?” sorusunu sormuş ve rehber öğretmen de öğrencilerin şikayeti üzerine G.Ö. adlı öğretmenin sınıfının değiştirildiği yanıtını vermişti. 

Öğrenciler böyle bir şikayette bulunmadıklarını, Müdür B.E. ve Müdür Yardımcısı A.K.’nin sınıfa gelerek boş kağıt dağıttığını ve Müdür Yardımcısı A.K.’nin “İfadeleri yazmazsanız tutanak tutup sizi disipline veririm” diyerek kağıda yazılar yazdırdığını iddia etti. Öğrenciler de iddiaya göre disipline verilme korkusuyla öğretmenin aleyhine ifade vermek durumunda kaldıklarını itiraf ederek, daha sonra işin aslını gösteren bir dilekçe yazmıştı. Yazılan dilekçede öğretmen G.Ö.’nün herhangi bir din düşmanlığı yapmadığı, öğretmen ile öğrenciler arasında böyle bir konuşma geçmediği öğrenildi.  

Din Düşmanlığına İftirasının Asılsız Olduğu Ortaya Çıktı

Öğretmen G.Ö.’nün 2023-2024 yılı öğretim yılı 1. dönem seçmeli Yurttaşlık Eğitimi dersinde yazılı sınav yapılmadığı halde log sistemi üzerinden sehven puan verilmesinden dolayı disipline sevk edildiği öğrenildi. Müdür Yardımcısı A.K., öğretmen hakkında din düşmanlığı gerekçesiyle soruşturma başlatıldığını iddia etmesine rağmen, soruşturma kapsamının okula devam etmeyen öğrencilere puan verilmesi yönünde olduğu öğrenildi. 

İkinci Bir Soruşturma Başlatıldı

Yapılan soruşturma kapsamında Müdür Yardımcısı A.K. dahil olmak üzere birçok öğretmene de birçok ceza verilmişti. Öte yandan okul idarecileri hakkında ikinci bir soruşturma başlatıldı. Aksaray İl Milli Eğitim Müdürlüğü, iki şube müdürünü görevlendirerek, okul aile birliği ve Müdür Yardımcısı A.K.’nin banka hesaplarının incelenmesi hususunda soruşturma başlatırken, iki dosyanın da savcılık nezdinde incelemeye alındığı öğrenildi.

Özel Haber: Harun Atalay


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Aksaray’da Genç Hamile Mimara Bıçaklı Saldırı GirişimiÖnceki Haber

Aksaray’da Genç Hamile Mimara Bıçaklı Sa...

Aşırı Hız Sonucu Refüjdeki Direkleri BiçtiSonraki Haber

Aşırı Hız Sonucu Refüjdeki Direkleri Biç...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar