Öğretmen Kızını Depremde Kaybeden Annenin Acı Feryadı: Enkazların Aranmasını İstiyoruz, Evlatlarımızın Bir Mezarı Olsun

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
6 Şubat depreminde Hatay'da Rönesans Rezidans'ta çocuklarıyla kaybolan Öğretmen Tuğba Koşar’ın annesi çocuklarının cenazesi için enkazın tekrar aranmasını istiyor.

6 Şubat merkezli Kahramanmaraş depremlerinde Hatay'da Rönesans Rezidans'ta çocuklarıyla birlikte kaybolan öğretmen Tuğba Koşar'ın acılı annesi, depremin üzerinden aylar geçmesine rağmen bulunamayan kızının cenazesi için enkazın tekrar aranmasını istedi.

 

"Bu Enkazların Tekrardan Aranmasını İstiyoruz"

Acılı anne Suna Öztürk, "Bugün 24 Kasım Öğretmenler Günü, benim kızım Hatay Antakya Rönesans Rezidans‘ta yaşıyordu. Antakya’da zihinsel engelliler öğretmeniydi. Maalesef Rönesans Rezidans enkazında kızım ve burada bulunan 51 kişi kayıp, İlke Apartmanı’ndan 28 kişi kayıp. Antakya genelinde 377 öğretmenimiz depremde şehit olmuşlardır. Ben buradan Cumhurbaşkanımıza seslenmek istiyorum, Sayın Cumhurbaşkanım Rönesans Rezidans binasının enkazı ayrı bir yerde durmaktadır. O enkazın bilirkişiler tarafından, adli tıpçılar tarafından bir kaymakam ve savcı eşliğinde tekrar taranmasını istiyorum. Sizlerden tek isteğim benim evladım. Burada bulunan 51 kişiden geriye bir kemik parçası bulup onların mezarlarının olmasını istiyoruz. Bizlere sadece siz yardımcı olacaksınız. 11 ilde meydana gelen depremde 900 küsür öğretmenimiz deprem şehidi oldu. Lütfen bizlerin yardımcısı olun, şu an çok zor durumdayız. Sadece buradaki 51 kişi değil yüzlerce kaybımız var enkazlarda. Biz bu enkazların tekrardan aranmasını istiyoruz Sayın Cumhurbaşkanım. Bir tanesi yandı, iki tanesi yandı, üçü de mi yandı? Benim bu acıma Allah aşkına bir cevap verin! Ben bir anneyim" dedi.

 

"Arama Komisyonu Oluşturmanızı İstiyoruz"

"Benim kızım idealist bir öğretmendi, vatanına milletine hayırlı bir evlattı" diyen Suna Öztürk, konuşmasının devamında şunları söyledi:

"Burada 10'a yakın öğretmenimiz var, orada polis memurumuz var, anneleri var, bebekler var. Enkazların içinde, molozların içinde bu insanlar kayboldular. Yalvarıyorum sizlere, bizlere yardım edin. Bir diş parçası ise de ben ona razıyım yeter ki bir mezarları olsun. Gidip dua okuyayım, bir tane kemik parçasına ihtiyacımız var. Sayın Cumhurbaşkanım beni de, bizleri de evlatlarımızın bu acısından mahrum bırakmayın. Kızım Tuğba Koşar zihinsel engelliler öğretmeniydi. İki tane bebeği vardı. Bebeğinin bir tanesi Mustafa Kemal Koşar üç yaşındaydı, Mehmet Akif Koşar sekiz aylıktı, enkazın içinde kayboldular. 20 gün boyunca bekledik fakat enkazdan bir buluntuya rastlamadık. Onun için tekrar enkazın aranmasını istiyoruz. Lütfen arama komisyonu oluşturmanızı istiyoruz. Bu enkazların içinden kayıplarımızın bulunmasını istiyoruz. Bize bir kemik parçası bahşedin, evlatlarımızın birer mezarı olsun." Haber: Kemal Onur Atalay


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Aktürk: “En Güçlü Adayları Belirlemek İçin Yoğun Çaba Harcıyoruz”Önceki Haber

Aktürk: “En Güçlü Adayları Belirlemek İç...

"Ağaç da Aynı Öğretmen Gibidir, Yaşadığı Sürece Etrafındakilere Hayat Verir"Sonraki Haber

"Ağaç da Aynı Öğretmen Gibidir, Yaşadığı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar