“Ne Hak Ettiysek O Geliyor, Kendi Elimizle Yaptık”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Ne Hak Ettiysek O Geliyor, Kendi Elimizle Yaptık”
Aksaraylılar, sigara fiyatlarına gelen zammı değerlendirdi. Kimi vatandaş zammı duyunca şaşıp kaldı, kimisi ise moral bozukluğundan içtiğini söyleyip yapacak bir şey olmadığına dikkat çekti. 

 Sigara fiyatlarına gelen zamla birlikte en ucuz sigara 67 lira, en pahalı sigara 78 lira oldu. Ekonomik kriz her açıdan kendisini derinden hissettirirken, son gelişmeyle birlikte sigara tiryakileri de epey üzüntü yaşadı. 

Aksaray'da Anadolu Ekspres Gazetesi ve Ekspo TV olarak, sigaraya gelen zammı ve onları nasıl etkilediğini vatandaşlara sorduk. Mikrofonu uzattığımız vatandaşların bazıları zamdan habersiz olduğunu söylerken, gelen zammı duyunca şok yaşadı.

“Ne Hak ettiysek O Geliyor, Kendi Elimizle Yaptık”

Sigarayı nadir aldığını belirten ve bırakması gerektiğini düşünen Ali adlı bir vatandaş, “Ne hak ettiysek o geliyor. Kendi elimizle tercih ettik, kendi elimizle yaptık. Bundan sonra olanları da kabullenmek zorundayız” dedi.

“Zamdan Haberim Yok”

40 yılı aşkındır sigara içtiğini söyleyen Zülfikar Akalın da son gelen zamlardan haberi olmadığını belirterek, içtiği sigaranın 63 liradan 70 liraya çıktığını duyunca şaşkınlığını gizleyemedi. 

“Moral Bozgunluğundan İçiyorum”

Yirmi senedir sigara içtiğini belirten Adem Sonsuz, günde bir paket içtiğini söyleyerek, “Zamdan haberim var, 68 lira oldu. Moral bozgunluğundan içiyorum” ifadelerini kullandı.

“Hiç Bırakmayı Düşünmedim, Bırakmayı da Düşünmüyorum”

Günde bir pakete yakın sigara içtiğini söyleyen Asım Düzgen de zamdan haberi olmadığını dile getirirken, “Hiç sigarayı bırakmayı düşünmedim, bırakmayı da düşünmüyorum” diyerek, gençlerin sigaradan uzak durması gerektiğini söyledi.

“70 Lira Olmuş Bir Sigara Bütçeye Zarar”

Sigarayı bırakmanın irade meselesi olduğunu ifade eden Ahmet Bölükbaş ise “İyi bir şey değil 70 lira olmuş bir sigara, 2100 lira para eder bütçeye zarar" dedi.

“Başlamak Olçumluk, Bırakmak da İnatlıktır”

Bugüne kadar hiç sigara kullanmadığını söyleyen Murtaza Bozkurt, “Sigaraya başlamak olçumluk, bırakmakta inatlıktır. İçmemek her türlü her yönden güzel. Ben sağlıklı yaşamın nasıl olduğunu biliyorum. İnşallah içenler de en kısa sürede bırakırlar" değerlendirmesinde bulundu.

Haber: Kemal Onur Atalay


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
“Engelsiz Yaşam Merkezi, Sosyal Sorumluluğun Bir Yansımasıdır”Önceki Haber

“Engelsiz Yaşam Merkezi, Sosyal Sorumlul...

Lavanta Bahçesi, Ziyaretçilerine Huzur Dolu Anlar SunuyorSonraki Haber

Lavanta Bahçesi, Ziyaretçilerine Huzur D...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar