Nakit İhtiyacı Arttı, Tefecilik Hortladı 

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Nakit İhtiyacı Arttı, Tefecilik Hortladı 
Aksaray’da tefecilik yapan şahısların, dar gelirli vatandaşlara yüksek faiz karşılığında para verdiği, sonrasında “faizler yükseldi, parayı eksik ödedin, taksidi geciktirdin” yalanıyla daha fazla para aldığı iddia edildi.  

 İhtiyaçların arttığı bu dönemleri fırsat bilen tefeciler (halk arasında cücükçülük), vatandaşları soyup soğana çeviriyor. Yüksek faiz oranları ile para satan şahıslar, taksit ödemeleri devam ederken, “Faizler arttı yeni sözleşme yapacağız” gibi dayatmalarla vatandaşları mağdur ediyor. 

Dar Gelirli Vatandaş Tefecilerin İnsafına Kaldı 

Aksaray'da da çokça bilinen ve tanınan cücükçü ya da tefecilerin mağdur ettiği vatandaşların sayısı hızla yükseliyor. Aksaray'da bir otomotiv fabrikasında çalışan işçinin iddiasına göre, ihtiyacı olduğu için halk arasında Çolak lakabı ile bilinen bir tefeciden 1.000 dolar aldıktan sonra başına gelmeyen kalmadı.

Krediye Ulaşım Zorlaşınca, Zor Geçinenler de Tefecilerin Eline Düştü 

Bankaların kredi musluklarını kısması ve kredi kartlarından nakit çekime getirilen sınırlama, tefecilerin iştahını kabarttı. Edinilen bilgilere göre, Aksaray'da birçok kişiyi mağdur ettiği bilinen tefeciler, kişilerin işine ve gelirine göre boş senet karşılığında vatandaşlara para verdiği iddia ediliyor.  

Genelde emekli, özel sektörde asgari ücret ile çalışan vatandaşları gözüne kestiren cücükçüler, küçük esnaflar başta olmak üzere paraya ulaşmakta zorluk çeken vatandaşlara ufak meblağlar karşılığında aylık taksit ya da haftalık taksit imkânı göstererek 5-10 bin TL üzeri verdikleri paralara yüksek faizler uyguluyor. Ağına düşürdükleri vatandaşların, maaş ya da emekli maaşlarına farklı yöntemlerle el koyduğu iddia edilen tefecilerin, uyguladıkları yüksek faizler de vatandaşı canından bezdiriyor.

“Parayı Eksik Ödedin, Taksidi Geciktirdin” Yalanı 

O ya da bu nedenle birçok tefecinin ya da cücükçünün eline düşen dar gelirli vatandaşlar, “Bir şekilde bu insanları tanıyoruz. Bunları Aksaray'da herkes tanıyor. Farklı nedenlerden dolayı paraya ihtiyacımız oluyor. Evet, belki almamalıyız ama başka çaremiz kalmıyor. Aldığımız parayı taksitlere bölüyorlar, taksitlerimi düzenle dediğimiz zaman ya parayı eksik ödediğimizi iddia ediyorlar ya da ödenilen paranın üzerine birkaç taksidin gecikti, birkaç taksidini ödemedin diyerek iftiralarda bulunuyorlar” açıklamasını yaptı.  

“Emniyet Müdürlüğümüz Mutlaka Müdahale Edecektir”

Farklı sektörlerde, inşaatlarda gündelikçi olmak üzere fabrikalarda çalışan ya da emekli olan bu kişilerin ay içerisinde maaşları yetmedikleri için  bu tür cücükçü ya da tefecilere bulaşmak zorunda kaldıklarını da ifade eden mağdur vatandaşlar, “İnanıyoruz ki bu konuya Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı başta olmak üzere Emniyet Müdürlüğü’müz mutlaka müdahale edecektir” açıklamasında bulundular. Tefecilerden alınan paraları daha başında faiz oranlarını keserek teslim ettiklerini de söyleyen vatandaşlar, zaman içerisinde ‘Eksik ödeme ya da faiz yükseldi, şu kadar ödeyeceksin’ diye anlaşma dışına çıkan tefecilere itiraz etme şanslarının olmadığını, itiraz ettikleri zaman çeşitli hakaret ve tehditlerde karşılaştıklarını da ifade ettiler. Harun Atalay’ın Özel Haberi

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Canına Kıymak İstediğini İhbar Edip, Polis Gelince Sokak Sokak KaçtıÖnceki Haber

Canına Kıymak İstediğini İhbar Edip, Pol...

“KPSS Sınavına Girecek Öğrencilerimize Başarılar Diliyorum”Sonraki Haber

“KPSS Sınavına Girecek Öğrencilerimize B...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar