Muhalefetin En Etkili 10 Vekili Belli Oldu! Turan Yaldır Listede Yer Aldı Mı?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Muhalefetin En Etkili 10 Vekili Belli Oldu! Turan Yaldır Listede Yer Aldı Mı?
ORC Araştırma şirketi tarafından yapılan muhalefet partilerinin en etkili 10 milletvekili anketi sonuçlanırken, gözler Aksaray’ın tek muhalefet milletvekili olan İYİ Parti Milletvekili Turan Yaldır’a çevrildi. 

ORC Araştırma, 1-5 Ağustos tarihleri arasında 4 bin 160 kişiyle bir anket yaparak, muhalefet partilerinin en etkili milletvekillerini sordu. Sonuçlara bakıldığında CHP’nin milletvekillerinin genel olarak yoğunlukta olduğu görülürken, gözler Aksaray’ın tek muhalefet milletvekili İYİ Parti Milletvekili Turan Yaldır’ı aradı. 

Muhalefetin En Etkili 10 Milletvekili

Yapılan ankete bakıldığında listede 4 CHP milletvekili, 1 DP, 2 İYİ Parti, 1 TİP, 1 DEM Parti ve 1 SP milletvekili yer aldı. 

Listenin en başında yüzde 17,8 CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır yer alırken, ikinci sırada yüzde 14,5 DP İzmir Milletvekili Salih Uzun, üçüncü sırada yüzde 12,2 ile TİP İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil, üçüncü sırada yüzde 12 ile CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba yer aldı. 

Dördüncü sırada yüzde 11,5 ile İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, beşinci sırada yüzde 9,7 ile CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, altıncı sırada yüzde 9,1 ile CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, yedinci sırada yüzde 8,5 ile DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, sekizinci sırada yüzde 7,6 ile İYİ Parti Ankara Milletvekili Kürşad Zorlu ve onuncu sırada ise yüzde 7,2 ile SP İstanbul Milletvekili Bülent Kaya, en etkili bulunan muhalefet milletvekilleri seçildi. 

Anketlerde Yer Almasa da Performansı Aksaraylılar Tarafından Beğeniliyor

Yapılan anketlerde en etkili muhalefet milletvekilleri arasında yer almasa da Aksaray’ın kamuoyunda tek muhalefet milletvekili unvanına sahip olan İYİ Parti Milletvekili Turan Yaldır’ın performansının göz doldurduğu düşünülüyor. Haber: Dilek Eyüboğlu

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gelecek Partisi Milletvekili Ekici: “Buhar Ettikleri 128 Milyar Doları Yerine Koymaya Çalışıyorlar”Önceki Haber

Gelecek Partisi Milletvekili Ekici: “Buh...

Bakan Uraloğlu, “Ufak Detaylar” Dedi! Instagram Açılıyor Mu?Sonraki Haber

Bakan Uraloğlu, “Ufak Detaylar” Dedi! In...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar