Müge Anlı Aksaray’da

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türkiye’nin en sevilen televizyon programcılarından Müge Anlı’nın, Türk Kızılay’ına yardım kampanyası ile hayata geçen mobil projesiyle birçok noktada afet ve olağanüstü durumlarda yemek üretimi ve dağıtımı yapılacak. 

Başarılı Gazeteci Müge Anlı’nın birkaç ay önce Aksaray Kızılay şubesine kazandırmış olduğu mobil aşevi aracı, olası bir afet olaylarında hizmet vermek için hazırda bulunuyor. “Müge Anlı ve Dostları Mobil Aşevi” aracı, deprem bölgesindeki hizmetinin ardından Aksaray Kızılay Şubesine dönüş yaparak, yardıma muhtaç vatandaşların yanında olabilmek için çalışmaya devam ediyor.

“Müge Anlı ve Dostları Mobil Aşevi”, Aksaraylılara da Hizmet Sunacak

Konuyla ilgili bilgilendirmelerde bulunarak mobil çorba ve çay aracını tanıtan Aksaray Kızılay Şube Başkanı Turhan Akkurt, “Müge Anlı hanımefendi ve dostlarının tüm Türkiye'de olduğu gibi ilimize de bağışladığı mobil mutfak aracımız Aksaray’da. Mutfak aracımızın çorba kısmında iki müstakil kazanımız var. Kazanlarda çorbalar hazırlanıp konarak ikram edilebiliyor, hem de malzemeleri konarak gittiği yerde, hizmet yaptığı yerde de çorba yapılabiliyor” dedi.

“Hem Güneş Enerjisi Hem de Tüple Çalışabiliyor”

Kazanların 500 kişilik kapasitesinin olduğunu ifade eden Akkurt, “Aracımızın içerisindeki seyyar mutfakta pişirilen çorbalar, daha sonra kaplara konarak ikram da edilebiliyor. Şu an son teknoloji ile donatılmış hem güneş enerjisi hem de tüple çalışabiliyor. İki imkânı var, iki özelliği var. Aracımızın tavanında güneş enerjisi var. Eğer sahada tüpümüz bitmişse elektrik imkânı yoksa güneş enerjisi çalışabiliyor hem de tüp imkânlı kazanımız çorba pişirebiliyor. Müge Anlı ve dostlarının Türkiye genelinde Türk Kızılay’ına hediye ettiği, bağışladığı mobil mutfak aracımızda hem çorba hem de iki tane 500 kişilik çay seti var. İçerisinde acil durumda çay ve çorbayı hazırlayıp ihtiyaç sahibi insanlara sıcak sıcak yerinde sunabilen yürüyen mutfağımız bulunuyor” açıklamasında bulundu.

“Şimdi Sınav Döneminde Öğrencilere Hizmet Etmek İstiyoruz”

Müge Anlı ve Dostları Aşevi’nin afet bölgesinde hizmet verdiğini, birkaç ay önce Aksaray’a getirildiğini ve Aksaray Kızılay Şube Başkanlığına teslim edildiğini belirten Başkan Akkurt, “Öğrencilerimizin çoğu kütüphanede ders çalışıyorlar. Ders çalıştıktan sonra sabahleyin sınava gitmeden önce hem çorbalarını hem çaylarını mobil çorba ve çay aracımızdan tedarik ettiler. Şimdi de sınav döneminde üniversitedeki kardeşlerimize hizmet etmek istiyoruz. Yeni geldi zaten daha birkaç aylık aracımız, bundan öncesinde depremde hizmet gördü, depremzede kardeşlerimize hizmet etti. Aksaray'da da hem afet sonrası onun haricinde de yapacağımız etkinliklerde Türk Kızılay'ı tanıtmak için böyle aperatif ikramları da kullanmak istiyoruz” dedi. Haber: Harun Atalay


 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Güney Kore’de Aksaray İçin Tarihi Anlaşma Önceki Haber

Güney Kore’de Aksaray İçin Tarihi Anlaşm...

“Mercek-19” Operasyonu: 2 Bin 89 Şüpheli YakalandıSonraki Haber

“Mercek-19” Operasyonu: 2 Bin 89 Şüpheli...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar