Milli Direnişin İlk Kıvılcımının 105. Yılı, Coşkuyla Kutlandı 

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Milli Direnişin İlk Kıvılcımının 105. Yılı, Coşkuyla Kutlandı 
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Aksaray’da da 15 Temmuz Milli İdare Meydanı’nda yapılan kutlama programıyla kutlandı.

 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı için gerçekleştirilen kutlama programı, Aksaray Gençlik ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız tarafından Atatürk anıtına çelenk sunularak saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Günün anlam ve önemine binaen Aksaray Gençlik ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız açıklamalarda bulunarak, “15 Mayıs-21 Mayıs tüm yurtta ‘Türkiye’nin Gücü Gençliği’ temasıyla Gençlik Haftası olarak kutlanmaktadır. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak Gençlik haftası kapsamında basketbol, voleybol, atletizm, badminton, masa tenisi, satranç, bocce, dart müsabakaları ve çeşitli spor etkinlikleri düzenlemekteyiz. Gençlik Merkezimiz tarafından organize edilen geziler, sanatsal, kültürel faaliyetler, bugün burada yaptığımız kutlama programı ile Gençlik haftasını değerli gençlerimizle birlikte coşkuyla kutluyoruz” dedi.

“19 Mayıs 1919, Milli Direnişin İlk Kıvılcımıdır”

19 Mayıs 1919 tarihinin Türk milletinin zulme karşı başlattığı milli direnişin ilk kıvılcımı olduğunu ifade eden Müdür Yıldız, “Aziz milletimizin tüm onur ve asaletiyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde tarih sahnesinde bir defa daha şaha kalkışının başlangıcıdır. Türk halkı Anadolu’da yüzyıllardır özgür ve Müslüman olarak yaşamış ve haksız işgaller karşısında ‘Ya istiklal ya ölüm’ parolasıyla bir milletin şerefli direnişini başlatmışlardır. Milli Mücadele'nin başladığı 19 Mayıs 1919 her yıl Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutlanmaktadır. Sevgili gençler; Gazi Mustafa Kemal Atatürk ‘Ben sporcunun zeki, çevik aynı zamanda ahlaklısını severim’ diyerek sporun ve sporcunun önemini ifade etmiş, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nı sizlere armağan etmiştir. ‘Her şey unutulur fakat biz her şeyi gençliğe bırakacağız. O gençlik ki hiçbir şeyi unutmayacaktır. Geleceğin ışık saçan çiçekleri onlardır. Bütün umudum gençliktir’ diyerek bu aziz vatanımızı Türk gençliğine emanet etmiştir. Sözlerime son verirken, bu cennet vatanımızın özgür ve bağımsız bir ülke olması için büyük mücadeleler vermiş, başta Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere; bu uğurda canlarını seve seve feda eden kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, geleceğimizin teminatı olan sevgili gençlerimizin ve değerli halkımızın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum” dedi. 

Konuşmanın ardından halk oyunları, taekwonda, cimnastik ve sportif gösterileri gerçekleştirildi. Kutlama programına Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu başta olmak üzere; milletvekilleri Cengiz Aydoğdu, Ramazan Kaşlı, Turan Yaldır, Belediye Başkan Vekili Yakup Kadri Perek, Başsavcı Adem Aydemir, İl Özel İdare Meclis Başkanı Latif Ağır, Baro Başkanı Ferit Köse, daire müdürleri, eğitimciler ve öğrenciler katıldı. Haber: Yakup Türk


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bilim Ve Sanat Merkezi Öğrencilerinden Obruk Tehlikesine Karşı Efsane ProjeÖnceki Haber

Bilim Ve Sanat Merkezi Öğrencilerinden O...

Başkan Koçak'tan Çiftçilere Hayati UyarıSonraki Haber

Başkan Koçak'tan Çiftçilere Hayati Uyarı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar