Milletvekilleri Arasında, Aksaray Uyuyor Mu Koşuyor Mu Polemiği!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aksaray 1. Endüstri ve Sanayi Fuarı açılışında konuşma yapan İYİ Parti Milletvekili Turan Yaldır ile AK Parti Milletvekili Hüseyin Altınsoy’un atışması gündeme oturdu. 

 

Aksaray 1. Endüstri ve Sanayi Fuarı açılışı gerçekleştirildi. Açılışta konuşma yapan İYİ Parti Milletvekili Turan Yaldır ile AK Parti Milletvekili Hüseyin Altınsoy, Aksaray’ın gelişimi üzerinden atıştı.

Fuar açılışında konuşan Milletvekilli Yaldır, “Aksaray ilimiz, kendi dinamikleriyle bu noktada büyük değerler katan bir ilimizdir. Bu noktada biz Aksaraylılar olarak çok büyük bir şansa sahibiz. Sanayimiz, turizmimiz, tarımımız ve özel sektördeki yatırımlarımız ile birlikte her geçen gün büyüyerek, komşu illerimize nazaran büyük bir ivme kazanan bir şehre sahip olduğumuzu belirtmek istiyorum” dedi. 

“Uyuyan Bir Deviz”

“Lakin aynı zamanda uyuyan da bir deviz” diyen Yaldır, Aksaray ilimize birkaç dokunuşun çok büyük değerler katacağını hatırlatarak, “Birincisi düzenlenen Aksaray Endüstri ve Sanayi Fuarı, Aksaray'ın tanıtımı için ve üreticilerin ürünlerini pazarlaması için büyük katkı sağlıyor. Fakat ilimiz Aksaray'ın tanıtımına, büyümesine, gelişmesine en büyük katkıyı sağlayacak projelerden bir tanesi de demiryolu projesi” ifadelerini kullandı. 

“80 Kilometrelik Demiryolu Aksaray’ı, Uluslararası Bir Sanayi Şehri Haline Getirecek”

Açılışta bulunan AK Parti Aksaray Milletvekili Hüseyin Altınsoy’u kastederek konuşmasına devam eden Milletvekili Yaldır, “Kendileri de çok iyi biliyor 80 kilometrelik demiryolu, Aksaray ilimizi uluslararası bir sanayi şehri haline getirecek ve bölgemizde Konya ve Kayseri'den sonraki en büyük sanayi şehri olacak. Bu noktada Aksaraylı hemşehrilerimiz AK Parti'ye bütün seçimlerde teveccühler gösteriyor, destekler veriyor. Bu desteğin karşılığını demiryolu, tarımsal sulama ile ve buna benzer birkaç büyük proje ile taçlandırırlarsa Aksaraylıların verdiği desteklerle ben inanıyorum ki ilimiz Aksaray, 10 yıl içerisinde Konya ve Kayseri ayarında şehir olacaktır diye düşünüyorum” dedi.

“Aksaray, Uyuyan Bir Şehir Değildir”

İYİ Parti Milletvekili Yaldır’ın ardından kürsüye çıkarak konuşma yapan AK Parti Milletvekili Hüseyin Altınsoy, “Turan Milletvekilimiz bizleri Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde göremeyince özlemiş sanırım. Burada durumu izah etti, kendisinden Allah razı olsun. Aksaray, uyuyan bir şehir değildir. Bunu özellikle söylemek istiyorum, koşuyoruz ve yorulmuyoruz. Aksaray sanayisi ile tarımı ile koşar adımlarla ilerleyen ve büyüyen bir şehir. Biz bundan 1 yıl önce Valimizle de konuştuk, ‘Artık Aksaray’da sanayide epey bir mesafe katettik. Tarım ve hayvancılık alanında da bayağı mesafeler kaydettik. Bir de turizm alanında çalışmamız, bu alanda gelişmemiz lazım’ diye konuşmuştuk. Sağ olsun o da önümüzü açtı. Turizmin ilk çalıştayını Aksaray'da gerçekleştirdi, ikincisi hazırlanıyor. Biz de bu çalışmaların akabinde hemen Turizm Bakanımızı ilimize davet ettik. İlçelerimizi ziyaret ettik, ardından belediye başkanlarımız ve milletvekillerimiz ve Valimizin olduğu bir ortamda kendisini ziyaret ettik. Aksaray'da turizm alanında neler yapılabilir bunların çalışmasını yaptık. İnşallah bu çalışmalarımızın da bir şekilde karşılığını alacağız” dedi.

“Civar İller Aksaray’ı Gıpta İle İzliyor”

Aksaray’ın sürekli büyüyen bir il olduğunu vurgulayan Milletvekili Altınsoy, civar illerin Aksaray’ı gıpta ile izlediğini söyleyerek, “Aksaray büyüyor, bir buçuk milyar doları aşan bir ihracat rakamına sahibiz. Organize sanayimizde 18 bine yakın çalışanımız var. Allah nasip etti yine dönemimizde 5 adet organize sanayi bölgesini Aksaray'a kazandırmanın hep birlikte mutluluğunu yaşıyoruz. Şimdi insanlar 5 tane organize sanayi deyince çok basit gibi düşünüyor ama bu çalışma için en az 3-4 sene mücadele ettik. Birlik ve beraberlik içerisinde çalıştığımız zaman Aksaray'a kazandıramayacağımız, yapamayacağımız hiçbir şey yok. Yeter ki gayret gösterelim. Bu heyecan belediye başkanımızda, valimizde, milletvekillerimizde ve teşkilatımızda var ve en önemlisi Aksaraylı hemşehrilerimizde var” ifadelerine yer verdi. Haber: Harun Atalay 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
KOM, 5 Tonluk Kaçakçılığı Önledi!Önceki Haber

KOM, 5 Tonluk Kaçakçılığı Önledi!

Haberimiz soruşturma kapsamını genişlettiSonraki Haber

Haberimiz soruşturma kapsamını genişlett...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar