Milletvekili Yaldır: “Meslek Liseleri Yeniden Canlandırılmalıdır”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Milletvekili Yaldır: “Meslek Liseleri Yeniden Canlandırılmalıdır”
İYİ Parti Aksaray Milletvekili Turan Yaldır, beyin göçü konusunda bir an önce harekete geçilmesi çağrısı yaparak, Bölgesel Meslek Lisesi Kampüsleri ile bu soruna çözüm bulunabileceğini dile getirdi.

Milletvekili Yaldır, Türkiye'de yaşanan beyin göçünün milli güvenlik sorunu teşkil ettiğini ifade ederek, Meclis kürsüsünden çağrıda bulundu. Eğitim planlaması ve gençlerin geleceğinin büyük öneme sahip olduğunu ifade eden Milletvekili Turan Yaldır, gençlerin gelecekten umudu kestiğini ve bu yüzden başka ülkelere göç ettiğini söyleyerek, önlem alınması gerektiğini söyledi. 

 

"Lise Çağındaki Gençlerimiz Dahi Yurtdışında Gelecek Hayali Kuruyorlar"

Yaldır, "Büyük emeklerle yetiştirilen, en zeki, en çalışkan ve en üretken gençlerimizi kaybediyoruz. Henüz lise çağındaki gençlerimiz dahi yurtdışında gelecek hayali kuruyorlar. Beyin göçünü durdurup, tersine beyin göçünün başlatılması, piyasadaki ara eleman açığının kapatılması ve nitelikli eğitim ancak doğru planlanmış bir eğitim sistemi ile mümkündür" dedi. 

 

"Bazı Meslekleri Sığınmacılara Kaptırmış Durumdayız"

"AK Parti iktidarın 21 yıllık eğitim karnesine baktığımızda sınıfta kaldıkları açıkça görülmektedir" ifadelerine yer veren Milletvekili Yaldır, "Mesleki eğitimin yetersizliği her genci üniversite okumaya mecbur ettiği gibi birçok iş kolunda da ara eleman bulunamamasına sebep oldu. Esnaflarımız ve zanaatkârlarımız kalifiye eleman bulmakta zorlanıyor. Bu sebeple bazı meslekler bitmeye yüz tuttuğu gibi bazı meslekleri de sığınmacılara kaptırmış durumdayız" açıklamasında bulundu. 

 

"Bölgesel Meslek Lisesi Kampüsleri Zorunluluktur"

Gençlerin geleceğe dair umut sahibi olmaları için Bölgesel Meslek Lisesi Kampüslerinin eğitim sistemine kazandırılmasının zorunluluk olduğunu ifade eden Vekil Yaldır, "Mesleki eğitim için gereken teknolojik dersliklerden, laboratuvarlara, deney odalarından, uygulamalı eğitim atölyelerine, barınma ve beslenme imkanlarına, sosyal yaşam alanlarına kadar tam donanımlı bu kampüslerde kaliteli, mesleki eğitimlerini tamamlayan gençlerimiz böylelikle iş hayatına hem daha erken yaşlarda başlayacak hem de geçerli bir meslek sahibi olacaklardır" ifadelerini kullandı.

 

"Kimi Fakültelerin Öğrencisi Var Binası Yok, Kiminin Binası Var Hocası Yok"

İyi bir kaynak ustasının günümüz şartlarında 30 bin liraya kolaylıkla iş bulduğunu ancak yeni mezun mühendislerin asgari ücretle iş bulduğunu ifade eden Yaldır, "AK Parti iktidara geldiğinde toplam 74 olan üniversite sayısı bugün itibariyle 208’e ulaşmış durumda. Keşke eğitim de kalite de üniversite sayısı gibi artmış olsaydı. Kimi fakültelerin öğrencisi var binası yok, kiminin binası var hocası yok, kiminin de hocası var öğrencisi yok! Maalesef ki bir kısmı 'Yüksek lise' niteliğinde olan 100'ün üzerinde yeni üniversite açmak için harcanan emek ve sermayeyi, dünya sıralamasındaki ilk 500 üniversite arasına her sene yeni üniversitelerimizi taşıyabilmek için harcamalıydık. Her yere üniversite açmak, gençlerimizin hiçbir sorununu çözmediği gibi, yıllarını, emeklerini boşa harcamalarına ve sonunda hayal kırıklığına uğramalarına sebep oldu. Nitelikten ziyade niceliğe, liyakatten ziyade yandaşlığa, particiliğe, hemşericiliğe ve mezhepçiliğe öncelik vermek gençlerimizin sorunlarını çözmediği gibi ne yazık ki bunlara yenilerini ekledi" dedi.

 

"Gençlerimiz İntihara Varacak Derecede Bunalıma Mahkum Edildiler"

Türkiye'nin Cumhuriyetin 100. yılında genç nüfusuyla altın çağını yaşaması gerektiğini ancak AK Parti'nin hatalı eğitim politikaları nedeniyle bunun mümkün olmadığını belirten Milletvekili Yaldır, "Geleceğe umutla bakması gereken gençlerimiz, iktidarın günlük siyasi hesapları ve umursamazlığı yüzünden gelecek kaygısına, umutsuzluğa ve maalesef ki son günlerde basına da yansıdığı gibi intihara varacak derecede bunalıma mahkum edildiler" açıklamasında bulundu.

 

"Beyin Göçü Sorunu, 10 Milyonu Aşan Sığınmacı Sorunuyla Daha Önemli Hale Geldi"

Bu zarardan bir an önce dönülmesinin büyük önem arz ettiğini ifade eden Yaldır, "Gelecek 100 yılımızı inşa ederken, gelin bu yanlışlardan dönelim. Her aileyi, her genci üniversite yarışından kurtaralım. Nitelikli mesleki eğitime önem vererek gençlerimizin toplumsal ekonomiye daha erken katılmalarını, meslek sahibi olmalarını sağlayalım ve ara eleman ihtiyacının karşılanmasının önünü açalım. Bilimsel temellere dayalı planlı bir eğitim sistemi temin ederek, Türk Gençliğinin ve Türk Milleti’nin umutlarını yeniden yeşertelim, elimizden kayıp giden pırıl pırıl gençlerimizi geri kazanalım. Bu milletin vekilleri olarak görev de sorumluluk da gençlerimizin vebali de başta iktidar partisi olmak üzere hepimizin üzerindedir. Beyin göçü sorununun, bugün sayıları 10 milyonu aşan kaçak, düzensiz ve niteliksiz sığınmacı sorunuyla birlikte daha da önemli hale geldiğini hatırlatmak istiyorum. Hükümetin, beyin göçünü durdurup, tersine beyin göçünü başlatmak ve gençlerimizin geleceğe yeniden umutla bakabilmesi için gerekli adımları tez zamanda atmasını ümit ediyorum" sözlerini kullandı. Haber: Yakup Türk


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Özlem, Minnet ve Saygıyla Andık…Önceki Haber

Özlem, Minnet ve Saygıyla Andık…

Artan Hayat Pahalılığı Göçmenleri Göçe ZorluyorSonraki Haber

Artan Hayat Pahalılığı Göçmenleri Göçe Z...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar