“Mezarlıklar Neredeyse Yüzde 100 Dolu, Yılda 1000 Cenaze Defni Gerçekleştiriyoruz”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Mezarlıklar Neredeyse Yüzde 100 Dolu, Yılda 1000 Cenaze Defni Gerçekleştiriyoruz”
Aksaray Belediyesi Mezarlıklar Müdürü Murat Arslan, mezarlıkların yüzde 100 dolu olduğunu ifade ederek, “Şehir mezarlığına en kısa süre içerisinde geçiş yapacağız” dedi.

 Aksaray Belediye Mezarlıklar Müdürü Murat Arslan, önemli açıklamalarda bulundu. Aksaray Belediyesi Meclisi tarafından alınan kararla birlikte, cenazelerin nakil işlemleri, cenaze yıkama işlemlerinin tamamen ücretsiz olduğunu söyleyen Arslan, mezarlıkların yüzde 100 dolu olduğunu ve yakın zamanda şehir mezarlığına geçileceğini belirtti. 

Tüm İşlemler Ücretsiz

Müdür Arslan, “Mezarlıklar Müdürlüğümüzün asli görevi cenazelerimizi hastaneden veya vefat etmiş olduğu evden alıp nakil işlemlerini gerçekleştirmek, cenazeyi yıkamak, kefenlemek, mezarının hazırlanması ve defin işlemlerini gerçekleştirmektir” dedi. Bütün bu işlemlerin Aksaray Belediye Meclisinin aldığı karar boyunca tamamen ücretsiz şekilde gerçekleştirdiğini söyleyen Arslan, 81 ile de ücretsiz şekilde nakil işlemleri yapıldığını ekledi.

Mezarlıklar Yüzde 100 Dolu

Mezarlıkların dolma kapasitesine yaklaştığını söyleyen Arslan, “Mezarlıklarımız şu anda neredeyse yüzde yüz doluluk oranına sahiptir. Nevşehir yolu üzerinde yeni yapmış olduğumuz şehir mezarlığına en kısa süre içerisinde geçiş yapacağız" açıklamasında bulundu.

Yılda Binden Fazla Defin İşlemi Gerçekleştiriliyor

“Yılda ortalama mücavir alanımız içerisinde bulunan beş adet mezarlığımıza 1000-1100 arası cenaze defni gerçekleştirilmektedir” diyen Arslan, “Vatandaşımız acısıyla geliyor. Acısını acımız bildiğimizden dolayı daha hoşgörülü daha özenli davranarak işlemlerinizi gerçekleştiriyoruz. Sadece cenaze defnetmekle kalmıyoruz Belediye Başkanımızın tensipleriyle taziye hizmetleri olarak masa, sandalye, çadır ve ikramlarda da bulunuyoruz" sözlerini kullandı. Haber: Kemal Onur Atalay


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ertürk, CHP Örgütlerinin Yapılanması İçin Türkiye’yi Karış Karış GeziyorÖnceki Haber

Ertürk, CHP Örgütlerinin Yapılanması İçi...

1.8 Milyon Emekliye Ek Zam Kapıda! Sonraki Haber

1.8 Milyon Emekliye Ek Zam Kapıda! 

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar