MEDAŞ Dereceye Giren Projeleri Ödüllendirdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
MEDAŞ Dereceye Giren Projeleri Ödüllendirdi
MEDAŞ tarafından hazırlanan "ETAP-1 Enerji Teknolojileri Hızlandırma Programı Proje Yarışması'nda ödüller sahiplerini buldu.

Meram Elektrik Dağıtım A.Ş. (MEDAŞ), elektrik dağıtım sektörüne fayda sağlayacak teknolojik projeler geliştiren firmalara destek olmayı sürdürüyor. MEDAŞ, bu yıl ilki düzenlenen "ETAP-1 Enerji Teknolojileri Hızlandırma Programı" ile ilgili firmaların güçlenmeleri için danışmanlık, toplu eğitimler ve mentorluk görüşmesi gibi etkinlikler gerçekleştirdi.

 

10 Proje Finale Kalmayı Başardı

ETAP-1 Enerji Teknolojileri Hızlandırma Programı kapsamında ülkemizde bulunan, 3-23 Haziran 2023 tarihleri arasında 80 adet girişim başvurusu alındı. Yapılan değerlendirmeler sonucunda 10 proje finale kaldı. Hızlandırma programına dahil edilen 10 firmaya, Etkili Sunum Teknikleri eğitimi ve Teknoloji Girişimlerinde İş Modeli ve Büyüme eğitimleri verilirken aynı zamanda mentorluk desteği de sağlandı.

 

Dereceye Giren İlk 3 Proje

Yapılan DEMO DAY etkinliğinde jüri tarafından yapılan değerlendirmenin ardından Apollo, Salty, Arreylight AI isimli projeler ile Apollo Iot Yazılım Ve Enerji Teknolojileri A.Ş, Salty Enerji Depolama Sanayi Ve Ticaret A. Ş, Arbilge Bilişim İletişim Güvenlik Ltd. Şti. Areylight AI firmaları ilk 3'e girmeyi başardı. Dereceye giren ilk üç proje sahiplerine Konya Valisi Vahdettin Özkan’ın katılımlarıyla Novotel Otel’de gerçekleştirilen organizasyonda ödülleri takdim edildi.

 

"Çevre Üzerindeki Baskıyı Azaltacak Enerji Kaynaklarının Yaygınlaştırılması Hedefimiz Var"

Konya Valisi Vahdettin Özkan, insanın yaşam kalitesini artırmak üzere çalışmalar yapıldığını, enerji sektörünün de bu amaca hizmet eden önemli sektörler olduğunu ifade ederek, "Enerjinin giderek artan önemi, çevre üzerinde gelişen baskılar ve insanın yaşamını daha sürdürülebilir bir düzlemde icra etmesi için önümüzdeki sorun alanlarını hep beraber yönetmemiz lazım. Yeni kaynakların bulunması ve çevre üzerindeki baskıyı azaltacak enerji kaynaklarının yaygınlaştırılması için ulusal düzeyde stratejik hedeflerimiz var" dedi.

DEMO DAY etkinliğinin sektörün geleceği, sorunları ve iyileştirmeleri açısından önemli olduğunu söyleyen Özkan, etkinlik için MEDAŞ'a ve diğer paydaşlara teşekkür etti.

 

"Şirketlerimizin Geleceklerine Katkı Sağlayabildiysek Ne Mutlu Bize"

Yarışma ile ilgili değerlendirmelerde bulunan MEDAŞ Genel Müdürü Erol Uçmazbaş, "Ödüller, başarının bir karşılığı olarak sunulsa da, çoğu zaman başarı için bir teşvik hediyesidir aslında. Bu teşvik yolunda şirketlerimizin geleceklerine bir nebze de olsa katkı sağlayabildiysek ne mutlu bize; diyoruz ve bu izlerin sürekli olması adına bu proje yarışmalarının gelenekselleşmesini hedefliyoruz. Bu süreçte katkısı olan herkese MEDAŞ ailesi adına teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

 

Birinci 500 Bin TL Ödül Almaya Hak Kazandı

MEDAŞ ETAP-1 Hızlandırma Programı kapsamında düzenlenen yarışmada 1., 2. ve 3. olan projeler için sırasıyla 500.000 TL, 300.000 TL ve 200.000 TL olarak belirlenen ödüller sahiplerine verilirken, finale kalan 7 proje için de teşekkür belgesi takdim edildi.Haber Bülteni


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Aksaray’da İhracat Azaldı, İthalat ArttıÖnceki Haber

Aksaray’da İhracat Azaldı, İthalat Arttı

Başkan Koçak: “ÇKS Bilgilerinizi Güncelleyin”Sonraki Haber

Başkan Koçak: “ÇKS Bilgilerinizi Güncell...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar