“Küçük Tahir’in Bu Hale Gelmesinin Sorumluları Okulun İçerisindedir”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Küçük Tahir’in Bu Hale Gelmesinin Sorumluları Okulun İçerisindedir”
CHP Aksaray İl Başkanlığı tarafından otizmli 12 yaşındaki Tahir E.’nin darp edilmesi olayının ardından basın açıklamasında bulunularak, CHP olarak sorumluların en ağır cezayı alana kadar olayın takipçisi olacaklarına vurgu yapıldı.

 Aksaray’da 21 Mayıs 2024 tarihinde Özel Eğitim Uygulama Okulu’nda 12 yaşındaki Tahir E.’nin darp edilmesinin ardından CHP Aksaray İl Başkanlığı tarafından basın açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada okulda ihmal olduğuna dikkat çekilirken, yaşanan olayla birlikte eğitim kurumundaki tüm çocuklarına risk altında olduğu belirtildi.

“Küçük Tahir’in Bu Hale Gelmesinin Sorumluları Okulun İçerisindedir”

Okulun dikkatsizliği ve ihmali sebebiyle böyle bir olayın yaşandığına dikkat çekilen açıklamada, Tahir E.’nin yüzde 90 üzeri ağır engelli ve konuşamayan bir birey olduğu, bu nedenle özel ilgiye ihtiyaç duyan bir çocuk olduğuna vurgu yapılırken, “Daha önce de Küçük Tahir’in darp edildiğine yönelik şikâyetler ve polis ifadeleri bulunmasına rağmen henüz bir sorumlu ortaya çıkarılmadığı gibi okul idaresi, öğretmen veya personeller hakkında işlem dahi başlatılmamıştır. Küçük Tahir’in bu hale gelmesinin sorumluları söz konusu okulun içerisindedir” denildi. 

“Menfur Olayın Yaşandığı Eğitim Kurumundaki Çocuklarımız Hala Tehdit Altındadır”

Son yaşanan olayın üzerinden 8 gün geçmesine rağmen idari soruşturmada somut bir adımın atılmadığı belirtilen açıklamada, “Bu elim ve vahim olayı gerçekleştirenler açığa dahi alınmamış, hala aynı yerde çalışmaya devam etmektedir. Menfur olayın yaşandığı eğitim kurumundaki çocuklarımız hala tehdit altındadırlar. Cumhuriyet Halk Partisi Aksaray İl Başkanlığı olarak başta küçük Tahir olmak üzere tüm özel çocuklarımızın ve ailelerinin yanındayız. Eğitim Anayasal bir haktır. Devleti yönetenlerin en temel görevlerinden birisi, bu ülkenin tüm çocuklarının eşit fırsatlarla eğitim ve öğretim imkanlarına erişmesini sağlamak; tüm çocuklarımızı güvenli ortamlarda nitelikli bir eğitimle aydınlık bir geleceğe hazırlamaktır. Devleti yönetenlerin söz konusu olayın da gösterdiği üzere görevlerini yerine getiremediği açıktır” ifadelerine yer verildi.

“Sorumluların En Ağır Şekilde Cezalandırılması İçin Olayın Takipçisi Olacağız”

CHP Aksaray İl Başkanlığı olarak tüm özel çocuk ve ailelerinin yanında olduklarına dikkat çekilirken, “Yaşanan elim hadisenin sorumlularının yapılacak adli ve idari soruşturma neticesinde en ağır şekilde cezalandırılması için olayın takipçisi olacağımızı sayın kamuoyuyla paylaşıyoruz. Küçük Tahir’e ve ailesine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” açıklamasında bulunuldu. Haber Bülteni


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Aksaray’ın Deprem Riski Belli Oldu  Önceki Haber

Aksaray’ın Deprem Riski Belli Oldu  

Emlak Ve Çevre Temizlik Vergisi Ödemeleri İçin Son Günü Kaçırmayın!Sonraki Haber

Emlak Ve Çevre Temizlik Vergisi Ödemeler...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar