Krize Müdahale Ve Duygu Regülasyonu Eğitimi Verildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Krize Müdahale Ve Duygu Regülasyonu Eğitimi Verildi
Aksaray Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Müdürlüğünde çalışan personellere, Uzman Klinik Psikolog Bahar Meral Şahin tarafından ‘Krize Müdahale ve Duygu Regülasyonu’ konulu eğitim verildi.

 Uzman Psikolog Bahar Meral Şahin, Aksaray Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesindeki Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Müdürlüğü personeline “Krize Müdahale ve Duygu Regülasyonu” konulu eğitim verdi.

Travma ve Krize Kurumsal Bakış Açısıyla Yaklaşım Ele Alındı

Travma ve krize müdahale yaklaşımlarını kurumsal bir bakış açısıyla inceleme amacıyla gerçekleştirilen eğitimde Şahin, "Bu bağlamda, travma ile kriz arasındaki farklar, kriz türleri, travma ve krize müdahale yaklaşımlarına yönelik kuramsal bakış açıları ve araştırma bulguları ele alınmıştır. Travma, bireylerin bizzat yaşadıkları ya da tanık oldukları olaylar olarak tanımlanırken; kriz, ani ve beklenmedik olumsuz yaşantılar olarak tanımlanmaktadır” dedi.

“Travma ve Kriz Danışmanlığı Kavramı Öne Çıkmaktadır”

Kişilerin travma ve kriz süreçlerinden olumsuz etkilendiğini ifade eden Şahin, “Bu noktada, travma ve kriz danışmanlığı kavramı öne çıkmaktadır. Travma ve kriz danışmanlığı, etkili psikolojik danışmanlık becerilerinin yanı sıra kriz yönetme, travma ile çalışma becerilerine ve yetkinliğine de sahip olmayı gerektirmektedir. Literatür incelendiğinde, travma ve krizle çalışırken ruh sağlığı uzmanlarının uygulayabilecekleri müdahalelerin çeşitliliği göze çarpmaktadır. Bu bağlamda bu çalışmada, travma ve krize müdahale yaklaşımları kuramsal ele alınıp ilgili araştırma bulgularına yer verilmiştir. Travma ve krize maruz kalma oranının yüksek olduğu göz önünde bulundurulduğunda travma ve kriz danışmanlığının önemi göze çarpmakta, ruh sağlığı uzmanlarının travma danışmanlığında uzmanlaşmaları ile travma ve krize müdahaleye yönelik yaklaşımlarla ilgili ampirik sonuçlara duyulan ihtiyaç artmaktadır” açıklamasında bulundu. Haber: Yakup Türk


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çiftçilerin Sorunları KonuşulduÖnceki Haber

Çiftçilerin Sorunları Konuşuldu

“Sağlıklı Nesiller İçin Tüm Tesislerimizi Seferber Ettik” Sonraki Haber

“Sağlıklı Nesiller İçin Tüm Tesislerimiz...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar