KPSS Sonuçları İçin Gözler O Tarihe Çevrildi!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
KPSS Sonuçları İçin Gözler O Tarihe Çevrildi!
Aksaray başta olmak üzere 81 ilde ÖSYM tarafından düzenlenen KPSS'nin eğitim bilimleri oturumuyla birlikte ilk hafta tamamlandı.

 Aksaray ve diğer illerde KPSS’ye giren memur adayları, sınav sonuçlarını merakla bekliyor. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen Kamu Personel Seçme Sınavı'nda (KPSS), eğitim bilimleri oturumunun sona ermesiyle beraber ilk hafta tamamlandı. KPSS lisans maratonunda ilk hafta sonu, saat 10.15'te genel yetenek-genel kültür oturumuyla start verdi. Akabinde öğleden sonra 14.45'teki eğitim bilimleri oturumu yapıldı.

120 Soru Soruldu

Sınava giren adaylara, genel yetenek ve genel kültür testinde toplam 120 soru soruldu ve 130 dakika süre verildi. Eğitim bilimleri testinde ise 100 dakika için 80 soru sınavda yer aldı. 

Gelecek Hafta Sınav Daha Yapılacak

Alan Bilgisi Sınavları 20-21 Temmuz'da, Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) ise 4 Ağustos'ta yapılacak. KPSS'nin tüm oturumlarında, emniyet dâhil yaklaşık 300 bin görevli yer alıyor. Sınav sonuçları, 23 Ağustos'ta açıklanacak.

Ayrıca Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2024 KPSS soru ve cevap anahtarının yayımlandığını duyurdu. ÖSYM, 2024-KPSS Lisans, Genel Yetenek-Genel Kültür/Eğitim Bilimleri oturumlarının temel soru kitapçıkları ve cevap anahtarlarını web sitesinde yayımladı. ÖSYM tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Temel Soru Kitapçığı’nın Görüntüleme Süreci 24 Temmuz’da Sona Erecek

“14 Temmuz tarihinde uygulanan 2024-KPSS Lisans Sınavı Genel Yetenek-Genel Kültür/Eğitim Bilimleri oturumlarının Temel Soru Kitapçıkları ile Cevap Anahtarlarının yüzde 10’u aşağıdaki bağlantıda erişime açılmıştır. Sınava başvuran adaylar, Temel Soru Kitapçığı diziliminde verilen sınav sorularının tamamına 14 Temmuz tarihinde saat 17.45'ten itibaren ÖSYM’nin ‘https://ais.osym.gov.tr’ adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle 10 gün süreyle erişebilecektir. Temel Soru Kitapçığı’nın görüntüleme süreci 24 Temmuz 2024 tarihi saat 23.59’da sona erecektir” denildi. Haber: Sedef Nazlı

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Filenin Sultanlarında Olimpiyat Kadrosu Belli OlduÖnceki Haber

Filenin Sultanlarında Olimpiyat Kadrosu...

Hacılar, Memlekete Dönmeye BaşladıSonraki Haber

Hacılar, Memlekete Dönmeye Başladı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar