<p> KOP İdaresi, Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Innopark Konya işbirliğiyle yürütülen KOBİ Mentör Projesi tamamlandı. Proje ile KOP Bölgesindeki 55 KOBİ mentörlük sürecine alınarak, yeni Türkiye markaları oluşturulmasına katkı sağlamalarına yönelik eğitimler ve danışmanlık hizmetleri verildi.</p>
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından desteklenen, Necmettin Erbakan Üniversitesi ile InnoPark Konya Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetici A.Ş.’nin uygulayıcı olarak yer aldığı ve Aksaray, Konya, Karaman ve Niğde illerindeki KOBİ’lerin; dijital teknolojiler, inovatif yaklaşımlar ve yenilikçi uygulamalarla küresel ölçekte rekabet edebilmesinin önünü açmayı amaçlayan ‘KOBİ Mentör Projesi’ kapanış toplantısı ile sona erdi.
“Bir Medeniyet Kurgulayacaksanız, Bilgi Üreteceksiniz”
Türk sanayicisinin üretmekten yana hiçbir sıkıntısı olmadığını ancak birlikte çalışma ve profesyonelleşme noktasında desteğe ihtiyacı olduğuna değinen Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu da KOBİ Mentör Projesinin kamu, üniversite ve sanayi iş birliğine önemli bir örnek olduğunu dile getirerek; “Ülke olarak ne zaman üniversitelerimizdeki bilgi birikimi sanayimize aktarabilirsek o zaman teknolojik anlamda hakikaten gelişmiş bir ülke haline dönüşürüz. Bu konuda Avrupa ülkelerinden çokta geri kalmadığımızı düşünmüyorum. Gerçekten bizde de ciddi bilim insanı gücü var ancak bir türlü bu potansiyel sanayi ile bir araya gelemiyorlar. Bir medeniyet kurgulayacaksanız, bilgi üreteceksiniz” ifadelerini kullandı.
“Üretimin Bel Kemiği KOBİ’leri Güçlendirmek Öncelikli Görevimiz Olmalı”
İmalat sanayinde faaliyet yürüten KOBİ’lerin yüksek teknolojili ve katma değerli üretim yapmalarının dünyanın gelişmiş ülkeleriyle olan rekabette büyük önem arz ettiğini ifade eden KOP İdaresi Başkanı İhsan Bostancı, üretimin belkemiğini oluşturan KOBİ’lerin güçlendirilmesi ve desteklenmesi gerektiğini belirterek; “Bugün KOBİ’lerimizin atacağı her adımın yaşadığımız coğrafyanın biraz daha ilerlemesine katkı sunacağına inanıyoruz.
Bu kapsamda Aksaray, Karaman, Konya ve Niğde illerinde yer alan 55 KOBİ’ye inovasyon konusunda uluslararası rekabetçilik kapasitelerini geliştirmelerine ve sürdürülebilmelerine destek olmak amacıyla bir yıl boyunca Innopark öncülüğünde mentörlük hizmeti verildi. Ayrıca proje ile Ar-Ge, inovasyon, fikri ve sınai mülkiyet hakları, Ar-Ge ve Tasarım Merkezi, Ar-Ge proje önerisi hazırlama gibi konularda farklı zamanlarda 24 kez eğitim düzenlendi ve sanayicilerimiz bilgilendirildi. Proje faydalanıcılarımız olan KOBİ’lerimizin de bu bir yıllık sürede projeyi sahiplenmeleri ve sürece dâhil olmaları projemize önemli katkılar sağladı” dedi. Haber: M. Erhan Bölükbaş
Yorum Yazın