Konu Sadece Aksaray Değil, Öğrenciler Atama Olmayan Bölümlere Gitmeye Korkuyor!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Konu Sadece Aksaray Değil, Öğrenciler Atama Olmayan Bölümlere Gitmeye Korkuyor!
ASÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Yılmaz, ASÜ’de Fen Bilgisi Öğretmenliği bölümüne sadece 2 öğrencinin yerleştiği haberlerine ilişkin olarak açıklama yaparak, atama sorunu olan bölümleri öğrencilerin tercih etmeye çekindiğini belirtti.

 Aksaray Üniversitesi, Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği bölümünde 17 öğretim üyesine karşılık 2 öğrencinin bölüm tercihi yapması nedeniyle gündeme oturmuştu. Konuya ilişkin gazetemize özel açıklamalarda bulunan Eğitim Fakültesi Matematik ve Fen Bilimleri Eğitim Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Yılmaz, söz konusu haberin yanlış lanse edildiğinin altını çizdi. 

Sadece Aksaray Değil Tüm İllerdeki Bölümlerde Geçerli Hale Gelmeye Başladı

Üniversitenin konum itibariyle ve 3. nesil bir üniversite olması nedeniyle dikkat çekmesi beklenmesine rağmen karşılık bulmadığını, bunun nedeninin de öğrencilerin atama konusunda yavaşlık ya da kapasite olmayan bölümleri seçmeye çekinmeleri olduğunu belirten Prof. Dr. Yılmaz, konunun yalnızca Aksaray değil tüm illerdeki üniversiteler için geçerli hale gelmeye başladığını söyledi.

Esnaflık Bitiyor, Her Genç Üniversiteli İşsize Dönüşüyor

Türkiye genelinde 200’ü aşkın üniversite bulunuyor. Üniversite sayısındaki artışla birlikte bölümlerin de artmasıyla, her sene aynı bölümden binlerce mezun öğrenci istihdam edilmek üzere iş arama sürecine başlıyor. 

İYİ Parti Aksaray Milletvekili Turan Yaldır da geçtiğimiz günlerde bu konuya değinmiş, üniversite sayısının artmasıyla birlikte eğitim kalitesinde düşüş olduğunu belirtmişti. Esnafların çocuklarının yine esnaf olarak yetiştiğini ancak üniversitelerin artışıyla birlikte herkesin üniversiteye gitmeye başladığını, böylece esnaflığın yavaş yavaş kaybolduğunu, üniversite okuyan gençlerin de gurur yaparak sonrasında esnaflık yapmadığını ve atama beklediğini, iş bulamadığı için de umutsuzluğa düştüğünü söyleyerek, iktidara tepki göstermişti.

2023 yılında KPSS Eğitim Bilimleri sınavına 480 bin aday öğretmenin katıldığı bilgisine ulaşılırken, her yıl öğretmenlikten mezun olup atama bekleyen binlerce öğretmen adayı da, iş stresi yaşamaya devam ediyor. Bu nedenle de gençlerin artık eğitim fakültelerini tercih etmekten çekinmeye başladığı, o nedenle de bu bölümlerin boş kalmaya başladığı düşünülüyor. Özel Haber: Harun Atalay


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Aksaraylılar Kitaba Doyacak: 6. Kitap Günleri AçıldıÖnceki Haber

Aksaraylılar Kitaba Doyacak: 6. Kitap Gü...

BU EHLİYET SAHİPLERİNE KOLAY KOLAY İŞSİZLİK YOKSonraki Haber

BU EHLİYET SAHİPLERİNE KOLAY KOLAY İŞSİZ...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar